Erzincan'da bayrak protestosu

Erzincan'da Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi üyesi grup, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, askeri alandaki Türk bayrağınınindirilmesini protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup ellerinde Türk bayrakları...

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'da bayrak protestosu

Erzincan'da Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi üyesi grup, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, askeri alandaki Türk bayrağının

indirilmesini protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup ellerinde Türk bayrakları ile Ordu Caddesi üzerinde bulunan Askerlik şubesi önüne kadar slogan atarak yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu, “Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır- Bingöl kara yolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir." dedi.

"Bardağı taşıran son damlanın 2. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur." diyen Mutlu, "Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığında bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve aczi yet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür. Buradan yüce Türk milletine seslenmek istiyoruz: Yıllarca milli ve dini duygularını istismar ederek senden oy alan siyasi iktidar, din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olarak ilerlemektedir. Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği bayrağımız, hükümetin göstermiş olduğu zafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir. Bu ihanet sürecine tepkisiz kalma ve oy vermiş olduğun iktidardan bunun hesabını sor”

Askerlik şubesi önünde yapılan açıklamanın ardından gurup askerlik şubesi duvarına Türk bayrağı astıktan sonra tekrar Cumhuriyet Meydanına doğru yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Meydanında toplanan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar