Erzincan Üniversitesi'nin öğrenci sayısı 18 bine ulaştı

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, üniversitenin 2010 yılından 2014 yılına kadar gelen süreçte yapılan çalışmalarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan Üniversitesi'nin öğrenci sayısı 18 bine ulaştı

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, üniversitenin 2010 yılından 2014 yılına kadar gelen süreçte yapılan çalışmalarını değerlendirdi. Rektör Çapoğlu, Erzincan Üniversitesi'nin ‘Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi’ vizyonuyla emin adımlarla yoluna devam ettiğini vurgulayarak, öğrenci sayılarının 18 bine ulaştığına dikkati çekti.

Erzincan Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, üniversite bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Üniversitenin mevcut durumu, yapısal yenilikleri, Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliği Başarı Üçgeni Çalışmaları ve 2013 yılı atılımları ile 2014 yılı hedeflerini paylaşan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu; “Yaklaşık 8 yıl önce ‘Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi’ vizyonuyla kurulan Üniversitemizin, bugüne kadar bu vizyonunun gerçekleşmesine katkı verme noktasında, Üniversitemizde görev bayrağını devir alan herkes ‘görevler bayraklar yarışı, aslolan kurumların baki kalması ve yaşamasıdır’ anlayışıyla; üzerine düşeni yapmaya gayret etmiştir. Bilimin ışığında Yükseköğretim misyonunu sürdüren üniversitemizin, ‘Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi’ öz ülküsüne ulaşmasında, hepimize önemli görevler düşmekte, bizlerde bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ SAYISI 18 BİNE ULAŞTI

Erzincan Üniversitesi bünyesinde açılan bölümler ve akademik kadrolar hakkında bilgiler veren Rektör Çapoğlu, 2005-2006 eğitim öğretim yılına 5 bin 925 öğrenci ile başlayan Üniversitenin, 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci sayısının yatay ve dikey geçişler ve lisansüstü öğrencilerle birlikte toplam öğrenci sayısının 18 bine ulaştığını belirtti.

Çapoğlu, “2013 yılında Türkiye’deki üniversiteler arasında 69’ncu sırada yer alan Üniversitemiz, devlet üniversitesi arasında 58’nci, 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasında 8’nci sırada yer almaktadır. Hedefimiz; önümüzdeki 20 yıl içerisinde, Üniversitemizin ülkemizin 50 üniversite arasında yer almasına olabildiğince katkı sağlamaktır.” dedi.

‘Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi’ vizyonu doğrultusunda, her yıl hedeflerini yüksek tuttuklarını ve bunlara ulaşmak için yoğun çaba harcadıklarını açıklayan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, “Çağın gereklerine uygun araştırma ve yüksek öğretim faaliyetlerimizi sürdürürken, geleceğin modern bilim ve eğitim yuvasını kurmak amacıyla, üniversitemizde yapılan yatırımlar kapsamında, yaklaşık son 2 yılda temeli atılan inşaatlarımızın bazıları tamamlanma aşamasına geldi.” şeklinde konuştu
CİHAN

Yorumlar