Erzincan Üniversitesi'nde rektörlük seçimi yapıldı

Erzincan Üniversitesi'nde rektörlük seçimi başladı. 306 akademik personelin oy kullandığı seçimlerde oy alan 6 adayın ismi belirlendi. Seçimler sonrasında Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu kullanılan 306 oyun 214’ünü...

Google Haberlere Abone ol
Erzincan Üniversitesi'nde rektörlük seçimi yapıldı

Erzincan Üniversitesi'nde rektörlük seçimi başladı. 306 akademik personelin oy kullandığı seçimlerde oy alan 6 adayın ismi belirlendi. Seçimler sonrasında Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu kullanılan 306 oyun 214’ünü aldı.

Erzincan Üniversitesi Başöğretmen Salonu'nda sabah saatlerinde başlayan seçimlere üniversitede görevli akademik personellerin yanı sıra Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından rektör adayı belirleme seçimi öncesinde bir açılış konuşması yapan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, seçimlerin Erzincan’a ve Erzincan Üniversitesi'ne hayırlı olmasını diledi. Çapoğlu, "Rektör adayı belirleme seçimi için bir araya geldik. Bugün ayrıca kandil bu vesileyle de kandilinizi tebrik ediyorum. Yaptığımız tespitler sonrası 13 A bendine göre çoğunluk sağlanmıştır. Seçime geçebilmemiz için. Bu süreçte önce divan kurulur, teşekkül ettirilir. Daha sonrada seçim gerçekleştirilir. Saat 17.00 dan sonrada oyların tasnif işlemi gerçekleştirilecek. Seçimin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

    Daha sonra seçim sandık kurulunun tespit edilmesi ve Divan’ın oluşturulması için Doç. Dr. İbrahim Özbay, kürsüye gelerek divan kurulunun tespit süreci ile ilgili bilgiler verdi. Doç. Dr. İbrahim Özbay’ın konuşmasının ardından Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat tarafından divan kurulu için Prof. Dr. Cem Baygın, Doç. Dr. Bülent Çağlar, Yard. Doç. Dr. Hüseyin Bulut’un isimleri verildi. Oylanmaya sunulan divan kurulu isimleri salondakilerin çoğunluğunun kabul etmesi ile divan kurulu Prof. Dr. Cem Baygın başkanlığında oluşturuldu. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından 314 öğretim görevlisinin oy kullanacağı Erzincan Üniversitesi Rektör Adayı Belirleme Seçimine geçildi. Akademisyenler alfabetik sıraya göre oy kullandı. Akşam Saat17:00'ye kadar devam edecek seçimin ardından en fazla oy alan 6 adayın ismi belirlenecek. Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü için Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve Prof. Dr. Erdal Akpınar adaylıklarını açıklamıştı.

    Akşam saat 17.00 dan sonra yapılan sayımlarda kullanılan 306 oydan 214’ünü Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu alırken, Prof. Dr. Erdal Akpınar 84, Prof Dr. Ergun Tapan 1, Prof. Dr Recep Polat 1, Prof. Dr. Adnan Özel 1, Prof. Dr. Mustafa Alıcı 1 oy aldı. Kullanılan oylarda 3 oy boş çıkarken 1 oyda geçersiz sayıldı. CİHAN

Yorumlar