Erzincan Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı kutlandı

Nevruz Bayramı dolayısıyla Erzincan Üniversitesi’nde düzenlenen program renkli görüntülere sahne oldu.

Google Haberlere Abone ol
Erzincan Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı kutlandı

Nevruz Bayramı dolayısıyla Erzincan Üniversitesi’nde düzenlenen program renkli görüntülere sahne oldu. Vali Abdurrahman Akdemir, Rektör Çapoğlu ve Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, yumurta tokuşturdu ve demir dövdü. Şenlik havasında geçen kutlamalara çok sayıda üniversite öğrencisi de katıldı.

    21 Mart Nevruz Bayramı Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Kampüsü’nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun yanı sıra öğretim görevlileri ve üniversite öğrencilerinin katıldığı program, Vali Akdemir, Başkan Çakır ve Rektör Çapoğlu’nun kutlama alanına Mehter Takımı ve atlar eşliğinde gelmesiyle başladı.

    Erzincan Üniversitesi'nde düzenlenen Nevruz Bayramı Kutlama programının açılış konuşmasını yapan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, “Milletleri millet yapan milli değerleridir. Bu milli değerler içerisinde gelenekler, görenekler, inançlar, töreler, bayramlar gelmektedir. Bayramlar fertleri ve toplulukları birbirine yaklaştıran, onları bütünleştiren önemli günlerdir. Nevruz kutlamaları 3 bin yıldan beri Orta Asya’dan Balkanlara kadar kutlanılan, baharın gelişini müjdeleyen yeni bir yılın başlangıcı olarak kabul edilen, dostluğu barışı simgeleyen bayram olarak kutlana gelmiştir.” dedi.

    Daha sora bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu bu nevruz etkinliği ile aslında bir yenilenmeye beraberinde umutların tazelenmesine beklentilere cevap verecek fırsatların bir şekilde hayatımızda var olduğuna dikkat çekmek adına beklide bu tür törenlerin hayatımızda dolayısıyla şehrimizde bir öneme sahiptir.” şeklinde konuştu.

    Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, “Birleştirici ve bütünleştirici yönüyle kültürümüz de özel bir yeri bulunan nevruzu hep birlikte karşılamanın ve kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın nevruzunu kutluyorum. 3 bin yıllık geçmişiyle en köklü bayramlarımızdan olan nevruz Türk dünyasında ve geniş bir coğrafyada asırlar boyunca kutlanmıştır. Bu niteliği ile nevruz Asya’dan Balkanlara, Orta Doğu'dan Anadolu’ya kadar büyük bir coğrafya da halkları birbirine bağlayan, yakınlaştıran ve kaynaştıran bir bağdır. Doğanın canlanmasını, baharın gelişini, bolluğu, bereketi, dostluğu ve dayanışmayı simgeleyen nevruz aynı zaman da barışa ve kardeşliğe yapılan bir çağrıdır” diye konuştu.

    Yapılan konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakıldı. Vali Akdemir, Başkan Çakır ve Rektör Çapoğlu birlikte demir dövdükten sonra yumurta tokuşturdu. Kutlamalarda daha sonra Vali Akdemir, Başkan Çakır ve Rektör Çapoğlu’nun öğrencilerle halay çekti.

    Program öğrencilerin Nevruz ateşinin üzerinden atlaması ve konser ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar