ERÜ Tıp Fakültesi’nde iki ayrı operasyon başarıyla yapıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü doktorları, bir hastanede prematüre doğan bir kilogram ağırlığındaki bebeğin kalp damarındaki darlıkla, 14 yaşındaki bir çocuğun kalbinde bulunan deliği yapılan başarılı ameliyatlarla gide.

Google Haberlere Abone ol
ERÜ Tıp Fakültesi’nde iki ayrı operasyon başarıyla yapıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü doktorları, bir hastanede prematüre doğan bir kilogram ağırlığındaki bebeğin kalp damarındaki darlıkla, 14 yaşındaki bir çocuğun kalbinde bulunan deliği yapılan başarılı ameliyatlarla giderdi. Her iki hasta da sağlığına kavuştu.

Erciyes Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı doktorları Prof. Dr. Nazmi Narin başkanlığında 2 ayrı hasta şikayetini başarılı geçen operasyonlarla sonlandırdılar. Bir hastanede erken doğum sonrası bir kilogram olarak dünyaya gelen bebeğin kalp damarlarının birinde darlık olduğu tespit edildi. Bir haftalık bebeğin solunum sıkıntısı çekiyor olması Çocuk Kardiyoloji Bölümü doktorlarını harekete geçirdi ve anjiyo yapıldı. Bebeğin kasıktan girilerek gerçekleştirilen başarılı operasyonla damardaki darlık giderildi.

Doğuştan kalbinde delik bulunan ve 5 yıl önce açık kalp ameliyatı olan 14 yaşındaki Sadettin Küsmez ise ikinci kez kalbindeki sorun nedeniyle operasyon geçirdi. Kalpteki iki delik kapatılan hasta, 5 yıl sonra yeniden kasıktan girilmek suretiyle yapılan operasyon sonucu şikayeti ortadan kaldırıldı.

Erciyes Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Narin, 14 yaşındaki hastalarının 5 yıl önce kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olduğunu hatırlatarak, son yapılan operasyonla hiçbir sıkıntının kalmadığına dikkat çekti. Prof. Dr. Narin, prematüre olarak dünyaya gelen bebekte kalp yetmezliği sıkıntısı olduğunu ifade etti. Yapılan çalışma ile sorunun giderildiğini anlattı.

Küsmez ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, emeği geçen doktorlara teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar