Ertuğrul Günay'dan Arınç-Gökçek Kavgasına Farklı Yorum

Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasındaki sert polemiğe değinen Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, 'Asıl tyükselişma Arınç ve Erdoğan arasında' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ertuğrul Günay'dan Arınç-Gökçek Kavgasına Farklı Yorum

Kültür ve Turizm eski Bakanı ve müstakil İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek içerisinde yaşanan tyükselişma konusunda konuştu.

Asıl tyükselişmanın hükümet sözcüsüyle C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan içerisinde olduğunu iddia eden Günay, 'Asıl tyükselişma hükümetle, hükümet sözcüsüyle Sayın Erdoğan arasında. Hükümet sözcüsü, Sayın Erdoğan'ın, bildiği işleri bilmezden geldiğini söyledi. Sayın Erdoğan da bu çeşit iddiaları ileri sürenlerin koltuk meraklısı, uygun kahramanlıklar ardında olanlar olduğunu söyledi.

'TARTIŞMAYI GÖZDEN KAÇIRMANIN VESİLESİ'

Başbakan Yardımcısı Arınç'la Başkan Gökçek içerisinde yaşanan tyükselişmayı değerlendiren Ertuğrul Günay, enteresan tespitlerde bulundu. Arınç'ın Gökçek'le ilgili izahatlarını yorumlayan Günay, 'Tabii bu arada Gökçek'le ilgili bugüne kadar bilip de söylemedikleri, Sayın Arınç'ın mevcut olduğunu iddia ettiği saydam politika anlayışıyla ilgili ayrı bir değerlendirme konusudur. Ama ben bu noktaya takılmayı, asıl iri tyükselişmayı gözden kaçırmanın vesilesi sayıyorum ve asıl Erdoğan'ın hükümet politikalarını açmaza sürükleyen, hükümeti bir manada efor halde bırakan politikaları üstünde durmayı daha doğru buluyorum' dedi.

'ASIL MESELE...'

Yaşanan tyükselişmaların hepsinin ikincil olduğunu ileri devam eden Ertuğrul Günay, 'Asıl mesele, Sayın Erdoğan'ın 17 Aralık'tan beri adım adım yakın çevresini yüzüstü bırakması. Gerektiğinde suçlaması ve kendi şahsi gereksinimleri için de yeni ittifaklara yönelmesi. Bu 17 Aralık'tan sonra yakın vakte kadar fazla fazla iyi birliktelikler içerisinde olduğu Hizmet Hareketi çevresini, toplumun önüne bir suç örgütü olarak, bir günah keçisi şekilde itti. Ardından askerlerle ilgili yargılamaların hepsinin faturasını bu çevrelere çıkarmaya çalıştı.

'ASKERE GÜL DALI UZATMAK İÇİN MİLLİYETÇİ SÖYLEME DÖNDÜ'

Şimdi gene bu militer, askeri çevrelere bir gül dalı uzatmak için milliyetçi bir söyleme dönüp bugüne kadar kendi direktifleriyle çözüm sürecini yürüten arkadaşlarını ortada bırakıyor. Bence ana tyükselişma budur. Başkanlık sistemiyle ilgili partinin isteksizliğini görüyor. Daha öncelikle Kürt seçmenlerden ati oyların tıkandığını görüyor. Milliyetçi oyları bir ölçüde tutabilmek için ve Hizmet etrafına yaptığı saldırılarda da ittifakını kuvvetlendirebilmek için yeni söylemler geliştiriyor. Bu hükümette, partide bu söylemler problem yaratıyor. Aslında Bülent Arınç, mahçup bir şekilde bu konulara yer verdi lakin bu eşikte Melih Gökçek bir fedai bunun şeklinde ortaya atlayarak, tyükselişmayı üstüne çekerek Erdoğan'a kendisini siper yapmış oldu' dedi.

'DAVUTOĞLU, ARINÇ'LA ERDOĞAN ARASINDAKİ TARTIŞMAYA DEĞİNMEDİ'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Arınç ile Gökçek arasındaki tyükselişmaya değindiğini lakin Arınç ile Erdoğan arasındaki tyükselişmaya değinmemeyi tercih ettiğini ifade eden Günay, 'Bu da konuyu gündemden düşürmenin bir müşterek gayreti şekilde dikkat çekiyor.' dedi.

Bülent Arınç'ın, 'Emekli maaşımla yaşamaya devam edeceğim' dediğini aktaran Günay, izahatlarının devamında şu ifadelere yer verdi: 'Ama nebati Sayın Arınç'ın da bildiklerini böyle yüksek sesle, partiye yakıştıramadıklarını, siyasete yakıştıramadıklarını böyle yüksek sesle izah etmek için kendisine bir hücum yapılmasını beklemiş olması da ayrı bir talihsizlik. Dürüst, saydam siyasetin gereği odur ki insanlar, cemiyet için yararsız gördüklerini ucu kendilerine dokunduğu süre değil, her süre çıkıp söylerler.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar