Ertek: Önceliğimiz mahallelerin su sıkıntısını gidermek

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, 6360 sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ertek, her ilçede bir teşkilat kurulacağını söyleyerek, 5 büyük ilçe olan Hınıs,...

Google Haberlere Abone ol
Ertek: Önceliğimiz mahallelerin su sıkıntısını gidermek

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, 6360 sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ertek, her ilçede bir teşkilat kurulacağını söyleyerek, 5 büyük ilçe olan Hınıs, Horasan, İspir, Tortum ve Oltu’nun lojistik ilçeler olacağını dile getirdi.

Hizmet alanlarının 20 kat arttığını kaydeden Ertek, yeni ihtiyaçların doğduğunu ifade etti. Ertek, "Yeni duruma göre her ilçede ESKİ Genel Müdürlüğümüzün bir teşkilatı kurulacak. Bunun için 5 tane büyük ilçemizi merkez ilçe olarak kurmayı düşünüyoruz. Hınıs, Horasan, İspir, Tortum ve Oltu ilçelerimiz lojistik ilçeler olacak. Lojistik ilçelerimiz diğer ilçelerimizden malzeme depolama açısından farklılık arz edecek. Bir de ayrıca vidanjör ve kamyon ilavesi olacak. Diğer ilçelerimizin hepsine 20 tane iş makinesi satın alıyoruz. 17 kamyonet satın alıyoruz. Her ilçemize bir tane olmak üzere 6 tane kışın ısıtma sistemli vidanjör satın alıyoruz. Devlet Malzeme Ofisi'nden sipariş yaptık. Muhtemelen eylül ayında teslim alacağız. Özel idareden gelen personellerimizle şu anda hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Hizmet için kollarımızı sıvadık. İş makinelerinin gelmesinde akabinde süratle çalışmalara başlayacağız." dedi.

SU SIKINTILARI GİDERİLECEK

Havaların kurak gitmesinden dolayı bazı mahallelerin su açısından sıkıntılar çektiğini anlatan ESKİ Genel Müdürü Ertek, bu yıl öncelikli olarak su sıkıntısı çeken mahallerin su sıkıntılarını gidereceklerini kaydetti. Ertek, şunları söyledi: "Özellikle bu yıl havaların kurak gitmesinden dolayı bazı mahallelerimiz su açısından sıkıntılar oldu. Öncelikli olarak bu yıl mahallerimizin su sıkıntılarını gidereceğiz. Bir dahaki yıl ise mahallerimizin kanal çalışmalarına başlayacağız. Buraya gelen muhtarlarımıza şunu diyoruz. Öncelikli olarak su sıkıntısı çeken mahallerimizin su sıkıntılarını çözeceğimizi söylüyoruz. Kanal işinde tamirat çalışmaları var ise onları da yapacağız. Ancak önceliğimiz su sıkıntı çeken mahallerimizde su sıkıntılarını gidereceğiz. Sorunlarımızın hepsini çözmek biranda mümkün değil. Bunu peyderpey İlçelerimiz köylerimiz su ve kanal açısından sıkıntıları çözeceğiz. Susuz ve kanalsız mahalle kalmayacak.”

'EN SAĞLIKLI SU ŞEBEKE SUYU'

Palandöken Barajı, arıtma tesisleri ve şebeke yenilemeleriyle Erzurum’da su sorununun kalmadığını belirten ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek şöyle konuştu: “Halkımıza verdiğimiz su dünya standardında bir su. Suyumuz içerisinde bulunduğu minerallerin özelliği ile diğer kaynak sularından çok çok kaliteli bir su. Palandöken Barajı'ndan şehre verdiğimiz su her gün belli aralıklarla analiz ediliyor. Suyumuzda hiçbir sorun yok. Bizim vatandaşlarımıza söylediğimiz söz en sağlıklı su şebeke suyu olduğunu söylüyoruz. Palandöken Barajı'na gelen su arıtma, ozonlama ve klorlama ile dezenfekte ediliyor. Dünya standartlarında şebekeye sağlıklı su veriyoruz. Ancak vatandaşlarımızın kendi depolarından kaynaklanan sıkıntılar yaşanıyor. Bunlar da bize bildirildiğinde anında müdahale ediyoruz.” CİHAN

Yorumlar