Erol: Paralar ayakkabı kutularında, kahraman polisler vatan haini ilan ediliyor

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Başkanı Ömer Salih Erol, "Paraların ayakkabı kutularında havada uçuştuğu günün kahraman polisinin bugün vatan haini ilan edildiği bir dönemden geçiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Erol: Paralar ayakkabı kutularında, kahraman polisler vatan haini ilan ediliyor

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Başkanı Ömer Salih Erol, "Paraların ayakkabı kutularında havada uçuştuğu günün kahraman polisinin bugün vatan haini ilan edildiği bir dönemden geçiyoruz. 657 sayılı kanunun kalması için hükümetle görüşen sendika yetkililerinin, işçilerin haklarının nasıl peşkeş çekildiğini görmelerini istiyorum." dedi.

    Türkiye genelinde 600 belediye ile toplu iş sözleşmesi gerçekleştiren ve yaklaşık 35 bin üyesi bulunan Tüm Bel-Sen Zonguldak Şubesi’nin 5’inci Olağan Genel Kurulu, Zonguldak Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel Kurul'da konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, hükümet ile Memur-Sen arasında görüşüldüğünü iddia ettiği 657 sayılı işçi hakları kanunu üzerinden hükümete ve sendikaya yüklendi.

    17 Aralık tarihinde yapılan operasyona da değinen Erol, "Belediyeler kısmen İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. Ama ne acıdır ki hiç bir İçişleri Bakanı belediye çalışanlarının özlük hakları ile ilgili bir kelime söylememiştir. Sağlık Bakanı çıkar söyler. Diğer makamlar da bir şeyler söyler. İyileştirme yaparlar. Olay şudur. Bizim Başbakanımız belediye başkanımız, bakanımız, belediye başkanımız, milletvekilimiz belediye başkanımız, özlük haklarımızı iyileştirmeye çalışan, toplu sözleşmeyle beraber yücelten, sendikal mücadelemizi toplu sözleşmeyle beraber taçlandıran da belediye başkanlarımızdır. Paraların ayakkabı kutularında havada uçuştuğu günün kahraman polisinin bugün vatan haini ilan edildiği bir dönemden geçiyoruz. Evet, yerel yönetimlerde çalışanlar olarak önümüzde ki günlerde yeni sıkıntılarımız olacak. Bunları da beraber aşacağız. Toplu sözleşmeleri de sıkıntı yapmayın. Bugün yasa çıkartılırken hormonlu olan Memur Sen'in kamu çalışanları adına söylediği bir şey var. 'Memurların iş güvencesi olmaz' diyor. Bunun mutlaka tartışılması lazım. Eğer onun altında olan bütün sendikalar kamu çalışanlarının yalnız iş güvencesi olan 657 Sayılı Yasa içerisinde bizi yalnızca bağlayan iş güvencemizi tartışmak istiyorlarsa hala kamu çalışanlarının hakları için bugün hükümet ile Memur Sen görüşüyorsa, buradan sendikaya üye olanlara seslenmek istiyorum. Sizi kimin temsil ettiğini iyi görmenizi istiyorum. Siz nasıl sattığını iyi görmeniz lazım. Bir sendikanın çalışanlarının haklarını bir yerlerde nasıl peşkeş çektiğini iyi görmeniz lazım." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar