Erol Köse ve Can Tanrıyar'a para cezası

Petek Dinçöz'ün annesi Esra Süay Toğuş hakkında twitter hesabı üzerinden "Bu kadar ceviz kırılmaz ki, dün akşam 118'nci kayınpederimle tanıştım.

Google Haberlere Abone ol
Erol Köse ve Can Tanrıyar'a para cezası

Petek Dinçöz'ün annesi Esra Süay Toğuş hakkında twitter hesabı üzerinden "Bu kadar ceviz kırılmaz ki, dün akşam 118'nci kayınpederimle tanıştım." dediği iddia edilen eski eşi Can Tanrıyar ile 'gurme kaynana' yorumunu yapan Erol Köse'nin yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme, sanıkların Toğuş ile doğrudan doğruya bir husumeti olmadığı halde sırf kendisini rencide edip eğlenmek maksadıyla hakaret suçunu işlediklerinin sabit olduğuna hükmetti. Önce sanıklara 225'er gün adli para cezası verildi. Daha sonra Tanrıyar hakkındaki ceza günlüğü 25 TL'den 5 bin 625 TL, Köse hakkındaki ceza ise ekonomik durumu daha iyi olduğu için günlüğü 30 TL'den toplam 6 bin 750 TL adli para cezasına çevrildi.

İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına sanıklar Can Tanrıyar ve Erol Köse avukatları ile birlikte katıldı. Son sözleri sorulan Tanrıyar, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Eski kayınvalidemle aramızda bir husumet soz konusudur. Bu nedenle iftira atmaktadır." dedi. Köse ise dava konusu ifadelerin kullanıldığı Twitter hesabının kendisine ait olmadığını belirterek hesabın IP numarasından tespitini istedi.

Mahkeme, Twitter'ın ABD menşeili bir internet uygulaması olması ve ABD'de hakaret fiilinin suç olarak düzenlenmemesi nedeniyle ABD adli makamlarının IP tespiti yönündeki talepleri kabul etmediğini belirterek bu talebin reddine karar verdi.

Mahkeme yapılan yargılama sonucunda sanıkların, Esra Süay Toğuş ile aralarında doğrudan doğruya bir husumet olmadığı halde sırf kendisini rencide edip eğlenmek maksadı ile hakaret suçunu işlediklerine hükmetti.

Hakim Metin Özdemir bu nedenle sanıkları 225 gün adli para cezasına çarptırdı. Tanrıyar için günlüğü 25 TL'den toplam 5 bin 625 TL, Erol Köse'nin günlüğü ise ekonomik durumu daha iyi olduğu için 30 TL'den hesaplanıp 6 bin 750 TL adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme ayrıca her iki sanığın da daha önce kasıtlı suçlardan mahkum olmaları nedeniyle haklarındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Sanık Erol Köse duruşma çıkışında kararı temyiz edeceklerini kaydetti.

Davanın ilk duruşmasında sanık Can Tanrıyar aylık gelirinin 2 bin TL, Erol Köse ise 4 bin TL olarak beyan etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Can Tanrıyar’ın Twitter hesabından 1 Ekim 2012 tarihinde eski kayınvalidesini kastederek "Bu kadar ceviz kırılmaz ki, dün gece en son 118'inci kayınpeterimle tanıştım, ya yaşarken kimse bir şey söylemiyor ya ayrılınca…" dediği iddia ediliyor. Bunun üzerine Erol Köse'nin de aynı sosyal paylaşım sitesinde şikayetçi Esra Süay Toğuş'u kastederek "Petek hanımın utandığı annesini kast ediyorsun haklısın. Benim bildiklerimi de sayarsak 500 kayınpederin vardır. Sevgili Can Tanrıyar senin ex kaynanan bence gurme imiş, tonla adamla olup en iyi şarabı pardon adamı.. A be gurme kaynana." dediği ifade ediliyor.

İddianamede ayrıca Erol Köse’nin "Petek Hanım Can Bey'den ayrılsa bile yengemizdir. Konu o değil onu sömüren İstanbul Motorize Başkanı Annesi’dir” demek suretiyle iffetsizlik ile suçlayıp hakaret ettiği ifade edilerek her ikisi hakkında da TCK’nin 125’inci maddesi gereğince ‘hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. CİHAN

Yorumlar