Eroğlu: Mevzuatlar işleri hızlandırmak için yapılır, zorlaştırmak için değil

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara’da eğitim gören 99. dönem kaymakam adaylarıyla bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Eroğlu: Mevzuatlar işleri hızlandırmak için yapılır, zorlaştırmak için değil

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara’da eğitim gören 99. dönem kaymakam adaylarıyla bir araya geldi.
Adaylara hitap eden Veysel Eroğlu, konuşmasında ''Mevzuatlar işleri hızlandırmak için yapılır, zorlaştırmak için değil.'' vurgusunu yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çok geniş bir görev alanına ve teşkilata sahip olduğunu aktaran Bakan Eroğlu ''Orman ve Su İşleri Bakanlığı merkez teşkilatının yanında her ilçe ve hatta beldelere kadar inen bir teşkilata sahip. Bakanlığıma bağlı genel müdürlüklerin her yerde teşkilatı var ve sizler bunlarla sık sık muhatap olacaksınız.'' dedi.

''İLK İNTİBA ÇOK ÖNEMLİ''

Göreve başlanıldığında ilk intibanın çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, ''Göreve başladığınız yerdeki halk ilk intibaya çok önem verir. Bu yüzden ilk önce elzem ihtiyaçları yerine getirmelisiniz. DSİ ve OGM gibi genel müdürlüklerimizde bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Gözle görülür ve elzem işlerin hemen yerine getirilmesi sizlerin halk nezdinde itibarını artırır.'' diye konuştu.

''DAİMA BÜYÜK DÜŞÜNÜN''

Kaymakam adaylarına daima büyük düşünmeleri gerektiğini söyleyen Veysel Eroğlu, ''Her zaman büyük düşünün büyük düşünmeyen kurumlar yok olurlar. Kendinize büyük hedefler seçin ve bu hedeflere ulaşmak için var gücünüzle çalışın. Bizler millet olarak büyük düşünmek zorundayız. Büyük düşünmeyen milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur.'' dedi. Zaman yönetiminin de çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, ''İşlerinizi bir plan ve program çerçevesinde yapmanız sizin için iyi olacaktır. Bizde temel atarken açılış tarih ve saatlerini veriyoruz. Ayrıca rekabet ortamı yaratıyoruz. Bu stratejiyle son 11 yılda 268 büyük barajı halkın hizmetine sunduk.'' ifadelerini kullandı.

''KAYMAKAMLARIN GÖREVİ DAİREYE GİDEREK İMZA ATMAK DEĞİL''

Kaymakamların görevinin daireye giderek sadece imza atmak olmadığının altını çizen Eroğlu, ''Sizler millete nasıl faydalı olabilirim? Devletin kaynaklarını vatandaşların yararına nasıl kullanabilirim? Bunun hesabı içinde olmalısınız. Gittiğiniz yerlerde ilerde iyi yönde anılacak hizmetler yapmalısınız.' dedi. CİHAN

Yorumlar