Eroğlu: Adana’ya heybemiz dolu geldik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Adana’ya heybemiz dolu geldik. Adana’yı turizm açısından geliştirmek istiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Eroğlu: Adana’ya heybemiz dolu geldik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Adana’ya heybemiz dolu geldik. Adana’yı turizm açısından geliştirmek istiyoruz. Deniz turizminden ziyade artık yayla, doğa turizmine bir kayış var. Burada doğa turizmini geliştirmek için büyük bir mastır plan hazırlıyoruz.” dedi.

Bakan Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, partisinin Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Abdullah Torun, milletvekilileri Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan ile birlikte Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyaret ederek görüştü. Bakan Eroğlu, burada düzenlediği basın toplantısında, İmamoğlu ilçesinde temelini atacağı projelerle ilgili bilgi verdi. Eroğlu, Adana’ya ne yapılsa az olacağını belirterek, kendisinin de şehri çok sevdiğini anlattı. İmamoğlu ilçesinde, aralarında gölet ve dere ıslahlarının da bulunduğu 10 tesisin temelini atacaklarını kaydeden Eroğlu, bunun için 130 milyon liralık bir yatırım yapılacağını bildirdi.

Çukurova’nın münbit bir ova olduğunu ve sulanması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, “Barajların, göletlerin, dere ıslahlarının, içme suyu temin tesislerinin yapılması gerekiyor. Geçen yıl 11 Mayıs’ta geldiğim zaman 29 müjde vermiştim. Bunların hepsi yapılıyor. Bu sefer de gelişte 28 müjde veriyoruz. Bu müjdelerin toplamında 262 milyon TL. Son 9 ayda verdiğimiz müjde sayısı 57’ye yükseldi. Bakanlığımız 675 milyon liralık yatırım yapacak.” dedi.

Adana’yı turizm açısından geliştirmek istediklerini ifade eden Bakan Eroğlu, deniz turizminden ziyade artık yayla, doğa turizmine bir yöneliş olduğunu anlattı. Eroğlu, şöyle dedi: “Adana’da doğa turizmini geliştirmek için büyük bir mastır plan hazırlıyoruz. Ön çalışmaları yapıldı. Adana’da muhteşem bir tabiat var, bunu değerlendirmek lazım. Bu yüzden bu konuda çalışmaya girdik. Adana için büyük bir potansiyel olacaktır. Adana’nın dünyada tanınması açısından önemli. Adana’yı biz tabiat turizminin, sağlık turizminin, kongre turizminin merkezi haline getirmek istiyoruz. Bizim anlayışımızda insanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı var. Dolayısıyla kırsal alandaki kardeşlerimize tam bir destek veriyoruz. Orman köylülerine destek adıyla gerek kredi gerek hibe olarak büyük destekler vermeye başladık. Ormanlar için de tamamen organik bal üretimi yapmak için bal ormanları kuruyoruz. Eskiden arıcılar ormana sokulmuyordu. 2007 yılında bana arıcılar geldi. Dediler ki ormanlara biz sokulmuyoruz. Niye sokulmuyorsunuz deyince. Meğer bir kanun varmış, ormanlara hayvanlar giremez diye. Arı da hayvan, arıyı da sokmuyoruz deyince ben güldüm. Bu çok yanlış bir şey, arılar ormanlar için faydalı. 16 sayfalık bir raporla bunu ortadan kaldırdık. Çok faydalı oldu. Türkiye, bal üretiminde 5. sıradan, bu sayede 2. sıraya yükseldi, bu da milli ekonomiyi büyük bir destektir.”

Bakan, Adana’da bazı alanların “Yaban hayatı koruma alanı” kapsamında olduğu için yaşanan sıkıntılara da değindi. Bakanlığın bu alanla ilgili çalışmaları tamamladığını ancak Büyükşehir Belediyesi’nin burayla ilgili plan yapamadığını bildirdi. Eroğlu, “30 Mart’tan sonra Büyükşehir Belediyesi bu çalışmayı tamamlarsa oradaki sorun da çözülmüş olacak.” dedi.

Bakan Eroğlu, ayrıca, bir gazetecinin, Trabzon Solak Vadisi’nde yürüttükleri çalışmalara karşı tepki olduğunu hatırlatması üzerine ise şunları kaydetti: “Solaklı Vadisi'ni baştan sona ele aldık. Onu söyleyenler köylüler değil. Oraya 3 defa gittim. Solaklı Vadisi mükemmel oldu. Bizden yeni tesis isteyenler oldu. O civardaki vatandaşlarla görüştüm. Lütfen siz de gidip oturanlardan bilgi alırsanız iyi olur. Dışarıdan gelenler onu belli bir maksatla söylüyorlar.”




CİHAN

Yorumlar