Eroğlu : 3 Mayıs Türklüğün şahlanış günüdür

Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu 3 Mayıs'ın Türkçülüğün sahlanış günü olduğuna dikkat çekti.3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısı ile bir basın açıklaması yapan Eroğlu, 3 Mayıs'ın Türklük uğruna tabutluklarda çekilen...

Google Haberlere Abone ol
Eroğlu : 3 Mayıs Türklüğün şahlanış günüdür

Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu 3 Mayıs'ın Türkçülüğün sahlanış günü olduğuna dikkat çekti.

3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısı ile bir basın açıklaması yapan Eroğlu, 3 Mayıs'ın Türklük uğruna tabutluklarda çekilen çilenin ve yine bu türlü felaketlere karşı Atsızcasına bir dik duruş, bir başkaldırı günü olup kesinlikle bir yas günü olmadığına vurgu yaptı. "Bu manada Bafra Ülkü Ocakları olarak bizler Türklüğe gönül vermiş ve hizmette bulunmuş bütün şahsiyetleri, rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ardından, Türklük bilincinin giderek köreltildiği gençliğin uyutulduğu bir döneme girilmiştir. Bu gidişat ise Türk Milliyetçilerinde büyük rahatsızlıklar oluşturmuş ve başta Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere aydın kesimlerden ve Türkçü gençlerden tepkiler doğması gecikmemiştir." diyen Eroğlu, "Hüseyin Nihal Atsız, 1944’te dönemin Başbakanı Şükrü Saraçoğlu’na iki açık mektup yazar ve Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere, devlet kadrolarına sızmış olan komünistlere dikkat çeker. Atsız, vatan hainliği ile nitelendirdiği Sabahattin Ali’nin şikâyeti üzerine tutuklanır ve mahkemeye çıkarılır. İkinci duruşma günü olan 3 Mayıs 1944 günü Ankara’da Hüseyin Nihal Atsız ve arkadaşlarına destek için binlerce öğrenci toplanır ve sıkıyönetim yasağına rağmen gösteri yapar. Bu gösteriler fırsat bilenerek birçok Türk Milliyetçisi tutuklanır. Hüseyin Nihal Atsız’ın yanında Fethi Tevetoğlu ve Alparslan Türkeş gibi genç subaylar ile Nejdet Sançar, Zeki Velidi Togan, Reha Oğuz Türkkan gibi Türkçülüğün önde gelen isimleri ve pek çok Türkçü mahkemeye sevk edilir, tabutluklarda yatırılır ve işkencelere maruz bırakılır. Irkçılık-Turancılık davası olarak tarihe geçen bu yargılamalar sonucunda 1947 yılında sonuçlanan davada Türkçüler beraat eder." diye süreci anlattı.

Eroğlu, "Irakta Amerikan conileri tarafından askerlerimizin başına geçirilen çuvalı unutmadık! Sözde barış gösterilerinde kardeşlik hikayeleri altında indirilen Türk Bayraklarını, parçalanan Atatürk büstlerini, 17 yaşında diri diri yakılan genç kızlarımızı unutmadık!Binlerce şehit ve gazi, bu toprağı sulayan her damla kan ve yaşanan her hain badire hatırımızdadır! Bafra Ülkü Ocakları hiçbir hatırasını unutmaz. Herkes bunu böyle bilmelidir.’’ diyerek 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü kutladı.

CİHAN

Yorumlar