Ermenistan'daki karakol saldırısı

Erivan’da 15 gündür silahlı bir grubun kontrolünde olan polis karakolunun işgaline son verildi

Google Haberlere Abone ol
Ermenistan'daki karakol saldırısı
Ermenistan’ın başkenti Erivan’da 15 gündür silahlı bir grubun kontrolünde olan Erebuni polis karakolunun işgaline bugün son verildi.

Ermenistan Milli Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada, Özel Hareket Kuvvetlerince Erebuni polis karakoluna düzenlenen operasyonda "Sansa Tsrer" adlı silahlı grup üyesi 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamada, 2 haftadır silahlı grubun elinde olan karakolun işgalden kurtarıldığı belirtildi.

Sansa Tsrer grubunun iki üyesi çarşamba günü polisle çatışmaya girdikten sonra teslim olmuştu.

Silahlı grup, Erebuni polis karakoluna 17 Temmuz'da saldırı düzenlemiş ve 7 kişiyi rehin almıştı.
Çıkan çatışmalar sırasında bir polis öldürülmüş, saldırganlarla görüşmek amacıyla karakola giren Ermenistan Emniyet Müdürü Yardımcıları Valery Osipyan ve Vardan Yeghiazaryan da rehin alınmıştı. 22 Haziran’da tutuklanan muhalif "Nor Hayastan (Yeni Ermenistan)" siyasi hareketi lideri Jirayr Sefilyan başta olmak üzere siyasi mahkumların serbest bırakılmasını ve Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın istifa etmesini isteyen silahlı grup, rehineleri birkaç gün arayla serbest bırakmıştı.

Daha önce karakol önünde toplanan kalabalık ile polis arasında çıkan çatışmada da 51 kişi yaralanmış, 136 kişi gözaltına alınmıştı. Karakolunun önüne silahlı grubu desteklemeye gelen protestocular ile polis arasında dün bir çatışma çıkmış, çatışmada 60 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar