Ermenekli madenci eşinin buruk sevinci

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde maden faciasında hayatını kaybeden 34 yaşındaki Ali Haznedar'ın kız bebeği dünyaya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ermenekli madenci eşinin buruk sevinci

Eşinin ölmeden öncelikle 'Sare' ismini düşündüğü için bebeğin ismini 'Sare' koyduklarını belirten Fadime Haznedar, "Yetim dünyaya getirdim. Bebeğimin babasızlığı acı veriyor."dedi.

Ermenek'in Pamuklu Köyü'nde, Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ilişkin linyit ocağını, eski ocakta biriken suyun basması sonucunda 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Facianın peşinden başlayan kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında 18 işçinin cansız bedenleri değişik senelerde ulaşılarak ocaktan çıkartıldı. 

18 madenciden Ali Haznedar'ın, eşi Fadime Haznedar, dün 4'üncü çocuğunu dünyaya getirdi. 6 ile 12 ıslak içerisinde 3 kız çocuğu anası bulunan Fadime Haznedar, eşinin kömür ocağında öldüğünde 5 maaş gebe olduğunu ve eşinin ölmeden öncelikle doğacak kızına 'Sare' ismini düşündüğü için bebeğin ismini 'Sare' koyduklarını söyledi. Yetim bir çocuk dünyaya getirdiğini ve buruk bir rahatlık yaşadığını anlatım eden Fadime Haznedar, şunları söyledi: "Acı hissediyorum. Bebeğim yetim kaldı. Babası gittiğinde 5 aylıktı. 4 ay sonra doğum yaptım. Şimdi yetim dünyaya getirdim. Babasızlığı acı veriyor. Kızım babasını göremeyecek. Eşim, 4'üncü kızımızın dünyaya geleceği için fazla aşırı mutluydu. Yeniden baba olabileceği için heyecanlıydı."  Yeni doğan bebeklerinde anne karnında iken böbrek büyümesi başladığını belirten Haznedar, "Doktorların söylediğini nazaran böbrek büyümesinin yaşadığımız maden faciasında benim üzüntü ve stresli olmamdan kaynaklı olabileceğini söylediler. Elimizden tutan olursa çocuğum Konya'da tedavi olacak. Çünkü doğumdan sonra getirin, tedavisine başlayalım demişlerdi."dedi. Eşinin cenaze töreninde o devir gebe bulunan Fadime Haznedar, eşinin tabutunun üstüne, eşinin baretini ve doğacak bebeğin patiklerini koymuştu.  Ali Haznedar'ın kız kardeşi Şerife Torun da, buruk bir rahatlık içerisinde olduklarını belirterek, "Mutluyuz, fakat buruk bir rahatlık içindeyiz. Çocuğumuz yetim kaldı. Suçlular cezasını çekecek. Bu çocuğumuz kucağımızda böyle kalınca kendileri düşünün bundan sonra ne yapacağını." dedi. Aynı faciada Ali Haznedar'ın kardeşi Kerim Haznedar da yaşamını yitirdi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar