ERKÜSAD gönül korosu konser verdi

Erzurum Kültür Sanat ve Diyaloğu Geliştirme Derneği (ERKÜSAD), okuma salonlarına giden ilköğretim öğrencilerden oluşturduğu çocuk korosu, Atatürk Üniversitesi'nde, 'Kardeşlik Zamanı" konseri verdi.

Google Haberlere Abone ol
ERKÜSAD gönül korosu konser verdi

Erzurum Kültür Sanat ve Diyaloğu Geliştirme Derneği (ERKÜSAD), okuma salonlarına giden ilköğretim öğrencilerden oluşturduğu çocuk korosu, Atatürk Üniversitesi'nde, 'Kardeşlik Zamanı" konseri verdi. TRT ses sanatçıları da minik solistlere solo konserle destek verdi.

Sokakta çalıştırılmaktan ya da suç ortamlarından uzaklaştırılan çocuklar, koro ve solo halde seslendirdikleri eserler ile Erzurumlulara unutulmaz bir gün yaşattı. ERKÜSAD, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Halitpaşa Mahallesi'ndeki okuma salonuna giden 50 öğrenciden TRT'den emekli ses sanatçılarından Mehmet Çalmaşur gözetiminde koro oluşturdu. Yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından okuma salonu öğrencilerinden oluşan koro ilk kez dinleyiciyle buluştu. Mehmet Çalmaşur'un yönetiminde türkü ve ilahi konseri veren öğrenciler, muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, Alvarlı Muhammed Lütfü ve Hasankaleli İbrahim Hakkı Hazretleri'nin eserlerini seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konsere Polis Meslek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Taşyürek, MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Aydın, TRT Bölge Müdürü Salih Lütfü Şengül, işadamı, hatip Muammer Cindilli ile çok sayıda davetli katıldı. TRT saz sanatçılarının desteğindeki konserde ayrıca yine aynı kurumdan ses sanatçıları Yıldız Demirkol Savaş, Kenan Tuna, Didem Dilara Duman, Fatih Koçak seslendirdikleri eserler ile Gönül Kervanı'na destek sundular. Mehmet Çalmaşur konsen sonunda muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'den bestelediği, "Gönlüm gözüm senin ile açılır, geçilmezler seninle geçilir' isimli eserini seslendirdi.

HALKIMIZ TEVECCÜH GÖSTERİRSE KONSERLER DEVAM EDECEK
ERKÜSAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Aras, Halitpaşa semtindeki okuma salonuna giden öğrencilerden oluşturdukları çocuk korosunun beğeni toplamasından sevinç duyduğunu ifade etti. Halkın teveccüh göstermesi halinde koronun konserlerine devam edeceğine işaret eden Prof. Dr. Aras,"Okuma salonlarına yaklaşık bir yıldır gelen 60 çocuktan elemelerle 50 öğrenci koroya katıldı. Halkımız teveccüh gösterirse koromuzun konserleri devam edecek." dedi.

Program plaket töreniyle sona erdi.


CİHAN

Yorumlar