Erkek öğrenciler arasında tek bayan otobüs kaptanlığı öğrencisi

İlklere imza atan Karabük Üniversitesi, geleceğin eğitimli otobüs kaptanlarını yetiştiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Erkek öğrenciler arasında tek bayan otobüs kaptanlığı öğrencisi

İlklere imza atan Karabük Üniversitesi, geleceğin eğitimli otobüs kaptanlarını yetiştiriyor. Karabük Meslek Yüksek Okulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü'nde okuyan 44 erkek öğrencinin arasında tek bayan öğrenci ise Cennet Yıldıran. Adana’daki bayan otobüs şoförlerinden etkilendiği için bu bölümü seçtiğini belirten Yıldıran, bayanların her şeyi yapacağını ve bölümünü çok sevdiğini söyledi.

Karabük Üniversitesi bünyesinde bulunan Meslek Yüksek Okulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü'nde, geleceğin bilinçli ve kültürlü otobüs kaptanları yetişiyor. 44 erkek öğrenci içinde tek bayan öğrenci olan Cennet Yıldıran, bayanlara seslenerek bölüme gelmelerini tavsiye ettiğini söyledi. Yıldıran, "Bölümde okuyan tek bayan öğrenciyim. Fakat seneye bayanların bu bölümü tercih etmelerini isterim. Ailem beni bu konuda çok destekledi. Bölümümüz iyi bir bölüm. Her alanda eğitimli insanların olması gerektiğini düşünüyorum. Onun için okulumu bitirip en iyi şekilde görevimi yapmak istiyorum. Erkek arkadaşlarımla aram gayet iyi, bana her konuda yardımcı oluyorlar. Tabiki kız öğrencilerin de olmasını isterim. Çünkü kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Burada uygulamalı, işletme ve simülasyon eğitimi alıyoruz, böylece eğitimli birer otobüs şoförü olacağız. Ben gayet bu bölümden mutluyum." dedi.

Cennet Yıldıran ile birlikte eğitim alan öğrencilerden Hüseyin Karadağ ise İstanbul'dan geldiğini belirterek, "Sınıfımızda bir tek bayan arkadaşımız var. Onunla birlikte eğitim görmek çok güzel. Bölümümüz güzel. Okulumuzu bitirip atanabilirsek en güzel hizmeti vermek istiyorum." diye ifade etti.

Mehmet Şahin isimli öğrenci ise geleceğe dönük bir bölüm olduğunu söyleyerek, "Şoförlerin Türkiye’de eğitimli olması gerekli. Türkiye’de gerek trafik kazaları ve gerekse trafikteki sorunların çözülmesi için eğitim şart. Avrupa’ya baktığımızda trafik eğitiminin temelden verildiği ve bu kurumla ilgili yüksek öğretimler olduğunu biliyoruz. Türkiye’de ise bu bölümler yeni yeni açılıyor. Atamalarda herhangi bir sorun yok ve devlet bu bölümün öğrencileri mezun olunca atama yapıyor. Güzel bir bölüm. Buraya gelecek arkadaşlara öneririm. Biz buraya geldiğimizde kız öğrenci olacağını hiç düşünmüyordum. Görünce çok şaşırdım ve mutlu oldum. Bayanların da bu işkolunda olmaları çok iyi, gayet uyumlu. Kızlar da bu bölümü yapabilir. Bayanların her konuda bizimle yarışacağına inanıyorum." diye konuştu. Şahin, kendilerinin eğitimli şoförler olarak mezun olacaklarını, ancak ülkede şoförlük eğitimi almamış lise düzeyindeki insanları KPSS ile aldıklarını ve bu değiştirilerek, bölümden mezun olanları almaları gerektiğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar