Eriyen kar suları eşsiz güzellikler oluşturdu

Doğa ve yeşil alanlarla bütünleşen eriyen kar suları kartpostallarda yer alacak kadar güzel manzaralar ortaya çıkarttı.    Batman’ın dağ köylerinde, eriyen kar suları doğa ve yeşil örtüyle bütünleşince ortaya eşsiz...

Google Haberlere Abone ol
Eriyen kar suları eşsiz güzellikler oluşturdu

Doğa ve yeşil alanlarla bütünleşen eriyen kar suları kartpostallarda yer alacak kadar güzel manzaralar ortaya çıkarttı.

    Batman’ın dağ köylerinde, eriyen kar suları doğa ve yeşil örtüyle bütünleşince ortaya eşsiz güzellikler çıktı. Her yanında adeta kartpostal manzaralarının yer aldığı dağ köyleri doğa turizmini sevenler için eşsiz bir yer.

    Batman’ın Sason ve Kozluk kırsalında dağlık bölgelerde karların erimesiyle, eşsiz güzellikler bir bir ortaya çıkıyor. Sason çayını besleyen, beyaz köpük gibi akan su, yemyeşil ovalarda sessizce akan dereler ve vadilerde yer alan kayalıklardan süzülen şelalelerinin berrak suyu göz kamaştırıyor.

    Kozluk Tımok bölgesinin yemyeşil görünümü, yanı başında bulunan Mereto ve Helkıs dağlarında eriyen kar suları ile bütünleşmesi ayrı bir güzellik oluşturuyor. Bu dağların eteklerinde Sason bölgesinde yetişen ters lalesi, gelincik ve başta badem olmak üzere meyve ağaçları da doğayı canlı tutuyor.

CİHAN

Yorumlar