ERGİAD'tan İŞGEF’e katılım çağrısı

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, Erzurum'da inşaat sektöründe hizmet veren firmaları 20-21 Haziran tarihinde Van’da gerçekleştirilecek olan İş Geliştirme Forumu'na (İŞGEF)'e katılmaya...

Google Haberlere Abone ol
ERGİAD'tan İŞGEF’e katılım çağrısı

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, Erzurum'da inşaat sektöründe hizmet veren firmaları 20-21 Haziran tarihinde Van’da gerçekleştirilecek olan İş Geliştirme Forumu'na (İŞGEF)'e katılmaya davet etti.

ERGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) tarafından düzenlenecek olan İŞGEF'in Erzurum ve bölge ekonomisi adına fırsatlar taşıdığını ifade etti. İŞGEF'e yurt içinden 250, yurt dışından da 70’in üzerinde yatırımcı ve sanayici işadamı katılacak. ERGİAD olarak komşu ülke ve pazarlarını tanıma ve yerli firmaların tanıtıma adına söz konusu forumu önemsediklerine işaret eden Özdemir,"Bu program DASİDEF üyesi dernekler ve Doğu Anadolu'daki firmalar arasındaki dayanışmayı arttırmayı artıracak. Aynı zamanda yatırımcı firmalara bölgeye yatırım alanları hakkında bilgi aktarmayı hedeflemektedir. Bölgenin sosyo- ekonomik hayatına katkı amaçlı söz konusu etkinliğe ERGİAD olarak geniş katılımla destek vereceğiz." dedi.

ERGİAD Başkanı Özdemir, önceki yıllarda Erzurum merkezli, Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği (DAKİK) programlarını düzenlediklerine dikkat çekerek,"Erzurum'da İŞGEF benzeri DAKİK toplantılarını düzenlemiştik.Bu tür ekonomik etkinliklerin meyve verdiğini somut biçimde gördük ve yaşadık. Bu tür programlar yeni iş ortaklıklarının kurulmasına ihracat pazarlarının açılmasına vesile oluyor. Ayrıca, Türkiye'nin ihracat potansiyelini arttırarak 500 milyar dolarlık hedefin yakalanması Doğu Anadolu Bölgesi'nin potansiyellerinin harekete geçirilmesiyle mümkün. Bu anlamda Van’da düzenlenecek olan İŞGEF programı ile bir araya gelecek olan inşaat sektörü bölge için önem arz etmektedir.” diye konuştu.

İŞGEF'e başta Irak olmak üzere Ürdün, Kuveyt ve Yemen’den yatırımcı işadamları katılacağını da sözlerine ekleyen Hasan Özdemir, şöyle devam etti: "İnşaat sektöründe üretilen mal ve hizmetleri İŞGEF programı ile ihraç edebileceğiz. Başta Erzurumlu iş adamları olmak üzere bölge ekonomisine katkı sağlamak isteyen bütün firmaların bu programa katılmasını arzu ediyoruz. Bu program ile Orta Doğu ülkelerinin iş dünyasının dikkatlerini bölgemize çekmiş olacağız. Özellikle ilimizin ihracat potansiyeli ve hizmet kalitesini arttırması adına bu programda yer alacağız. Hepimiz için faydalı ve hayırlı olacağına inanıyor ve bu tarz programı gönülden desteklediğimizi belirtmek istiyoruz."

CİHAN

Yorumlar