ERGİAD Girişimcilik Eğitimi düzenledi

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) tarafından, şehir ekonomisine yen iş adamları kazandırmak amacıyla 5'inci ‘Girişimcilik Eğitimi’ düzenlendi. ERGİAD, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi...

Google Haberlere Abone ol
ERGİAD Girişimcilik Eğitimi düzenledi

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) tarafından, şehir ekonomisine yen iş adamları kazandırmak amacıyla 5'inci ‘Girişimcilik Eğitimi’ düzenlendi.

ERGİAD, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteği ile dernek binasında uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirdi. 18 gün ve 140 saat süreli eğitime 30'u bayan olmak üzere 60 girişimci kursiyer katıldı. Kursiyerlere alanında uzman eğitimciler ders verdi. Kursiyerlere girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve üretkenlik egzersizleri kapsamında, pazar araştırma, pazarlama planı, ürretim planı, yönetim planı, finansal plan ile uygulamalı iş atölyesi eğitimi verildi.

ERGİAD Genel Sekreteri Halim Gökçe, Erzurum’da beşeri sermayenin kalitesini artırmak amacıyla Girişimcilik Eğitimi düzenlediklerini söyledi. Gökçe, iş piyasasında eğitimli ve dinamik girişimcilere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Dernek olarak, KOSGEB ile sürekli olarak girişimcilik eğitimleri düzenleyerek, şehir ekonomisine yeni iş adamlarını kazandırmak için çalıştıklarına dikkat çeken Gökçe, "Sektörleri ayakta tutan, taze ve dinamik güçlerdir. 18 gün süreli kursumuza katılan arkadaşlarımızın, farklı sektörlere heyecan ve dinamizm kazandıracağını umut ediyorum.” dedi.

ERGİAD olarak şehrin sosyo-ekonomik hayatına canlılık kazandırmak amacıyla çeşitli meslek edindirme kursları düzenlediklerini ifade eden Gökçe, "Düzenlenen kurslar semeresini vermeye başladı. Önceki kurslarımızı tamamlayan arkadaşlarımız iş yerlerini açtılar, istihdam ve üretime katkıda bulundular. Bugün de burada kursiyer olan arkadaşlarımız yarın karşımıza yatırımcı iş adamı olarak çıkacaklar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar