Ergenekon'da davasında 3 tahliye 1 ret

Ergenekon davasında bugün de tahliye kararları gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar 3 tahliye kararı verilirken bir sanığın talebi ise reddedildi.

Google Haberlere Abone ol
Ergenekon'da davasında 3 tahliye 1 ret

Ergenekon davasında bugün de tahliye kararları gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar 3 tahliye kararı verilirken bir sanığın talebi ise reddedildi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atılması olayının azmettiricisi olduğu iddia edilen Boğan Kaan Murathan'ın tahliyesine karar verdi. 5 Aralık 2008'den beri tutuklu olan Murathan’ın 5 yıllık süreyi doldurduğunu ifade eden mahkeme, "Delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanığın sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olması" gerekçeleriyle tahliyesine hükmetti. Sanığa yurtdışına çıkış yasağı da koydu.

Aynı mahkeme, Semih Tufan Gülaltay'ın tahliye talebini ise reddetti. Mahkeme, Ocak 2012'de tutuklanan Gülaltay'ın 5 yılı doldurmadığını gerekçe gösterdi.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi de emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Durmuş Ali Özoğlu'nun tahliyelerine karar verdi. Mahkeme gerekçe olarak, "Sanığın tutuklu kaldığı süre, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanığın sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olması." dedi. İki sanığa da yurt dışına çıkış yasağı kondu.

Ancak, Tolon, Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayeti davasında tutuklu yargılandığı için cezaevinden çıkamayacak. Tolon'un avukatı İlkay Sezer, Zirve davası için de tahliye talebinde bulunduklarını söyledi.
CİHAN

Yorumlar