Ergenekon ve Dink cinayeti soruşturmalarına yeni savcı

Yolsuzluk soruşturma dosyası elinden alınıp Tekirdağ'a tayin edilen ve aynı zamanda Ergenekon ve Hrant Dink soruşturmalarını da yürüten Savcı Muammer Akkaş, bu soruşturmalardan da alındı.

Google Haberlere Abone ol
Ergenekon ve Dink cinayeti soruşturmalarına yeni savcı

Yolsuzluk soruşturma dosyası elinden alınıp Tekirdağ'a tayin edilen ve aynı zamanda Ergenekon ve Hrant Dink soruşturmalarını da yürüten Savcı Muammer Akkaş, bu soruşturmalardan da alındı. Akkaş'ın yerine Savcı Murat İnan görevlendirildi.

Ergenekon ve Hırant Dink cinayeti soruşturmalarına da bakan Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın 25 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na tayin edilmesinin ardından Akkaş'ın yürüttüğü soruşturmalar için yeni görevlendirme yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnan, Akkaş'ın yürüttüğü soruşturmalarını yürütmekle görevlendirildi.

Bir yandan davalar görülürken bir yandan da kapatılmadan yürütülmekte olan Ergenekon ve Hırant Dink cinayetinin de aralarında bulunduğu soruşturma dosyaları da Murat İnan'a teslim edildi. CİHAN

Yorumlar