Ergenekon sanıkları gerekçeli kararı iade etti

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 3 Nisan 2014’te tamamladığı Ergenekon davasının gerekçeli kararı sanıklar ve avukatlarına gönderilmeye başlandı. Ancak aralarında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve gazeteci Tuncay Özkan’ın...

Google Haberlere Abone ol
Ergenekon sanıkları gerekçeli kararı iade etti

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 3 Nisan 2014’te tamamladığı Ergenekon davasının gerekçeli kararı sanıklar ve avukatlarına gönderilmeye başlandı. Ancak aralarında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve gazeteci Tuncay Özkan’ın da olduğu birçok sanık, tebligatın usule uygun yapılmadığı gerekçesiyle iade etti.

Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, yapılan yasal değişiklikle kapatıldı. Davanın gerekçeli kararını yaklaşık 8 ayda tamamlayan mahkeme, 3 Nisan 2014’te de gerekçeli kararını açıkladı. Ardından HSYK, kararnameyle hakimlerin görev yerlerini değiştirdi. Dosya da mahkemenin kapatılmış olması nedeniyle İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, hazırlanan 16 bin 600 sayfalık gerekçeli kararı sanıklar ve avukatlarına gönderdi. Gerekçeli karar PDF formatında ve ıslak imzasız olarak CD’ye yüklenerek taraflara tebliğ edildi.

Bunun üzerine sanıklar ve avukatları kararın, usule uygun olarak tebliğ edilmediğini belirterek mahkemeye iade etti.

Mahkemeye kararın iadesi için başvuran isimler arasında İlker Başbuğ, Tuncay Özkan, Hayri Bildik, Birol Başaran, Mehmet Ali Çelebi, Levent Göktaş ve Hüseyin Vural Vural da yer alıyor. Davanın avukatları, sanıkların neredeyse tamamının iade ettiğini kaydetti.

Dilekçelerde, gerekçeli kararın kanunlara göre basılı, mühürlü ve onaylı suretinin ya da e-imzalı UDF formatındaki örneğinin tebliğ edilmesi talep edildi.

CİHAN

Yorumlar