Ergenekon davasının gerekçeli kararı açıklandı

Ergenekon davasının gerekçeli kararı açıklandı. 16 bin 600 sayfalık gerekçeli kararda; yargılama sonunda, Ergenekon diye bir örgüt olduğunun, bu örgütün yapısı, eylemleri ve belgeleri dikkate alındığında mevcut yasalara göre silahlı bir terör örgütü özel.

Google Haberlere Abone ol
Ergenekon davasının gerekçeli kararı açıklandı

Ergenekon davasının gerekçeli kararı açıklandı. 16 bin 600 sayfalık gerekçeli kararda; yargılama sonunda, Ergenekon diye bir örgüt olduğunun, bu örgütün yapısı, eylemleri ve belgeleri dikkate alındığında mevcut yasalara göre silahlı bir terör örgütü özelliği taşıdığı belirtildi.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kararda, “Bu silahlı terör örgütünün bir derin devlet yani gladyo/kontrgerilla yapılanmasına karşılık geldiği ve esas olarak Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yasadışı olarak oluşturulup faaliyet gösterdiği, mensupları arasında asker-sivil toplumun her kesim ve statüsünden insanların bulunduğu sonucuna varılmıştır.” denildi.

Derin devlet yapılanması hakkında ilk kez bir yargı kararı verildiği ifade edilen kararda, “Mahkememizde karara bağlanan davada, Ergenekon Terör Örgütü’nün özellikle Bülent Ecevit Başbakanlığındaki 57. hükümeti ile Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlıklarındaki 58. ve 59. hükümetleri hedef alan faaliyetlerini yoğunlaştırdığı anlaşılmaktadır.” dendi.
CİHAN

Yorumlar