Ergenekon davası sanıklarının tahliyelerine devam edildi

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Zekeriya Öztürk ile Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması dosyası sanığı Erhan Timuroğlu da cezaevinden tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Ergenekon davası sanıklarının tahliyelerine devam edildi

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Zekeriya Öztürk ile Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması dosyası sanığı Erhan Timuroğlu da cezaevinden tahliye edildi.

Silivri Cezaevi çıkış kapısında yakınları tarafından karşılanan Mehmet Zekeriya Öztürk, söylenecek çok fazla birşeyin olmadığını, arşivlere bakıldığı zaman 25 Ocak 2008'de 'halkı silahlı isyana tahrik' başlığıyla tutuklanan ilk kişi olduğunu hatırlattı.

Ülkenin önemli insanlarının tutuklandığını belirten Öztürk, "Bunların derhal salıverilmesi lazım. Ancak ait olduğum, uğruna seve seve saatlerimi, günlerimi feragat ederek görev yaptığım halkıma, Türk insanına şunu söylemek istiyorum; Lütfen kendi hakkınızı aramayı bilin. Bireysellik değil, toplum adına arayın. Devlet sizsiniz. Devleti, kanunları, anayasayı yapan sizsiniz. Sizin seçtikleriniz sizin adınıza çalışıyor. Lütfen iradenizi çok iyi kullanın." ifadesini kullandı.

Berkin Elvan başta olmak üzere, bu çizgide hayatını kaybeden bütün gençleri saygıyla andığını belirten Öztürk, "O ayağa kalkan, kendisini tanımlayan Gezi gençliğini, ülkenin tüm coğrafyasına kendilerini hissettirdikleri için bir kere daha kutluyorum. Geleceğimizden gram endişem, şüphem yok. Onlar bizim geleceğimizi belirleyecek insanlar. Berkin'in ruhu şad olsun, Türk milleti daima varolsun." dedi.

Ergenekon davasının Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bomba atılması dosyası sanıklarından Erhan Timuroğlu, kendisini gayrimeşru bir yargılamayla içeri soktuklarını belirterek, "Tamamiyle itirafçıların iddialarına dayanarak içeri soktular. Ne Danıştay ile ne Cumhuriyet Gazetesine ne Ergenekon ile hiçbir ilgi alakamız yoktur. Bir tane itirafçı yarattılar Osman Yıldırım denilen birisi onun iddialarıyla hepimizi içeri soktular." diye konuştu.

Öte yandan, Ergenekon davasından tahliyesine karar verilen Hurşit Tolon ise Zirve Yayınevi davasından da tutuklu yargılandığı için cezaevinden çıkamadı. Yargılamanın yapıldığı Malatya'ya tahliye dilekçesi gönderen Avukat İlkay Sezer, akşam saatlerine kadar bir değerlendirme yapılmayınca Malatya'ya gitti. Avukat Sezer, bizzat mahkeme yetkilileri ile görüşeceğini ve tahliye kararının büyük olasılıkla yarına kaldığını söyledi. CİHAN

Yorumlar