Ergani'de kültür şöleni coşkusu

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları'nda eğitim gören öğrencilerle Erganililer büyük bir coşku yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Ergani'de kültür şöleni coşkusu

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları'nda eğitim gören öğrencilerle Erganililer büyük bir coşku yaşadı. Fezalar Sosyal ve Kültürel Organizasyonları çerçevesinde ilçeye gelen öğrenciler, şarkı ve türküleriyle kardeşlik mesajı verdi. Büyük ilginin gösterildiği şölende kapalı spor salonu doldu.

Ergani Eğitimciler Derneği, Ergani Genç İşadamları Derneği ve Gülbahar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin ortak organizasyonuyla düzenlenen programda önce açılış konuşmaları yapıldı. Ergani Eğitimciler Derneği Başkanı Bayram Gökçek, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Ergani halkının buluştuğu şölende dostluğun, kardeşliğin, sevginin en güzel şekilde yaşandığını ifade etti. Başkan Gökçek, "Bir araya gelen bu insanlar her ne kadar farklı etnik ve kültüre sahip insanlar olsa da sonuçta ‘halkların kardeşliği’ prensibinin en iyi örneğini bizlere göstermiş olmaktadırlar." dedi. Gökçek, teşriflerinden dolayı Fezalar Eğitim Kurumları yöneticilerine, öğretmenlerine, velilerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Program, konuşmaların ardından öğrencilerin sahne almasıyla başladı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil ile Süleymaniye, Duhok, Soran ve Halepçe illerindeki okullarda eğitim gören 25 öğrencinin seslendirdiği türkü ve şiirlerle salondakiler hem eğlendi hem duygu dolu anlar yaşadı. Öğrencilerden Geylanî Tahir, alkışlarla sahneye geldi. Tahir, Kürt edebiyatçı ve alim Feqîyê Teyran'ın Ey Dilberê isimli eserini seslendirdi. Tahir, eserin sonunda salondaki kalabalık tarafından ayakta alkışlandı.

Tahir'in ardından sahneyi Fincanın Etrafı eseriyle Warvan Şirzat aldı. Şölendeki coşku, Erbil yöresinin foklor gösterisiyle devam etti. Sozyar Muhammed ve Gülnur Hassesoğlu'nun seslendirdiği Annem şiiri salondakileri duygulandırdı. İki genç kız, eserin sonunda dakikalarca alkışlandı. Program, öğrencilerin Türkçe ve Kürtçe türküler ve skeç gösteriyle devam etti. Programın en neşeli anı ise öğrencilerin skeci oldu. Programın sonunda öğrenciler ile protokol hatıra fotoğrafı çekti. Programın sonunda öğrencilere hediyeler takdim edildi.
CİHAN

Yorumlar