Erfındık'ın katil zanlısı eski eşi mahkemede cinayeti itiraf etti

İzmir'in Buca ilçesinde boşandığı eşi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'ı, koruma kararı bittiği 15 Aralık 2013 tarihinde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Vedat Atik'in yargılanmasına başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Erfındık'ın katil zanlısı eski eşi mahkemede cinayeti itiraf etti

İzmir'in Buca ilçesinde boşandığı eşi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık'ı, koruma kararı bittiği 15 Aralık 2013 tarihinde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Vedat Atik'in yargılanmasına başlandı. Kasten adam öldürmekten müebbet, hakaret ve tehdit iddialarıyla da 4 yıl hapsi istenen sanık, mahkeme huzurunda da cinayeti işlediğini itiraf etti. Müşteki avukatları ise cinayetin tasarlanarak işlendiğini iddia ederek, sanığın müebbetle değil, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanması gerektiğini söyledi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Vedat Atik, hayatını kaybeden 38 yaşındaki Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal ve tarafların avukatları hazır bulundu. Davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İzmir Barosu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da müdahil oldu. Mahkeme huzurunda savunmasını yapan sanık Atik, 2 yaşındaki çocukları E.B.'nin annesi Serpil Erfındık'la 2011 yılında evlendiklerini söyledi. Daha sonra evlenmelerine başından beri karşı çıkan ailesinin tutumu sebebiyle anlaşmazlık yaşamaya başladıklarını, boşandıktan sonra ev tutup tekrar birlikte yaşadıklarını anlattı. Mahkeme kararıyla çocuğunu hafta sonları görebildiğini ancak eski eşinin zamanla göstermek istemediğini iddia eden Atik, olay günü de ayrıldığı eşinin evine çocuğunu görmek için gittiğini söyledi. Annesinin oğlunu önce vermek istemediğini ancak ikinci kez gittiğinde verdiğini belirten sanık Atik, "Çocuğumu alıp otobüs durağına gittim. Bu sırada altını pislettiğini farkederek eve geri döndük. Eve gittiğimde bana, 'Bir çocuğa bile bakamıyorsun.' diye bağırıp hakaretler etmeye başladı. Daha sonra elinde bıçakla yanıma geldi. Boğuşma sırasında boğazını sıktığımı ve elinden bıçağı alarak karşılık verdiğimi hatırlıyorum." dedi. Daha sonra oğlunun, annesini o şekilde görmemesi için üzerine havlu örttüğünü, onu, eski eşinin cep telefonu ve çantasını da alarak evden ayrıldığını belirtti. Daha sonra kız kardeşine mesaj atarak cinayeti haber verdiğini, eski eşini sevdiğini ve yaptığından pişman olduğunu söyledi.

Tülay Aksakal ise kızının Vedat Atik'le ikinci evliliğini yaptığını anlattı. Kızının öğretim görevlisi olmadan önce sanık Atik'in de ortağı olduğu işyerinde kısa bir süre çalıştığını, evlenmek istediği Atik ile tanıştıktan sonra bu kişinin ailelerine uygun olmadığı gerekçesiyle karşı çıktığını söyledi. Kızının sanıkla birlikte yaşamaya başladıktan sonra bir süre kendisine ait evde kaldıklarını, kendisinin de yazlığına gittiğini ifade eden Aksakal, damadının evin faturalarını bile ödememesi sebebiyle çalışmasını sağlamak amacıyla kendilerinden kira bedeli istediğini, daha sonra da evinden çıkardığını aktardı. Bu olayların ardından kızının kendisiyle görüşmeyi kestiğini, evlendiklerini ise Almanya'da yaşayan oğlu aracılığıyla öğrendiğini anlattı. Kızının kendisini, torunu olduktan sonra aradığını ve tekrar görüşmeye başladıklarını kaydeden anne Aksakal, görüşmeleri esnasında birtakım olaylar olduğunu söyleyip ancak detaylı olarak bahsetmediğini, ilerleyen günlerde ise huzurunun kalmadığını, eşi tarafından tehdit edildiğini söylediğini aktardı. Olay günü sabah kızıyla telefonla görüştüğünü, daha sonra yaşadığı eve gittiğini, evde kimsenin olmaması üzerine telefon ettiğini, telefonun meşgule alındığını belirten Aksakal, "Kızımın telefonundan, 'Oğlum hasta, hastanedeyiz' mesajı gönderildi. Ardından telefon kapandı. Bir tuhaflık olduğunu farkettim. Hastaneleri arayıp sordum ancak kızımla ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Yaklaşık 3,5 saat kadar evin önünde bekledikten sonra evime döndüm. Akşam saatlerinde ise jandarmaların kızımın evine gitmesiyle olayı öğrendim." dedi. Aksakal, sanıktan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini söyledi.

Daha sonra şahitleri dinleyen mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İzmir Barosu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun müdahillik taleplerini kabul ederek duruşmayı haziran ayına erteledi.

Duruşmadan sonra platform üyeleri, Tülay Aksakal ve çocukları cinayete kurban giden ailelerle birlikte basın açıklaması yaparak, kadın cinayetlerini protesto etti. CİHAN

Yorumlar