Ereğli'yi anlatan minyatür sergisi açıldı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören 250 öğrenci, Ereğli'yi anlatan ve atıklardan yaptıkları minyatür eserlerin bulunduğu sergi açılışı gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ereğli'yi anlatan minyatür sergisi açıldı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören 250 öğrenci, Ereğli'yi anlatan ve atıklardan yaptıkları minyatür eserlerin bulunduğu sergi açılışı gerçekleştirdi. Ereğli Belediyesi'nin katkıları ile açılan sergi 15 Mart'a kadar açık kalacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Açılışın konuşmasını gerçekleştiren Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Ali Azar, "Fakültemiz, akademik öğretim çalışmaları yanında bulunduğu bölgenin sosyal, kültürel yapısına katkı sağlamak amacıyla kuruluşundan buyana çok çeşitli etkenlikler, projeler ortaya koymaktadır. Bu projeler bir yandan fakülte öğretmen adaylarımızın yaratıcılıklarını, yapıcı girişimlerini ortaya koyarken bir yandan da Ereğli halkının bizlere olan güvenini, desteklerini de yansıtmaktadır." dedi.

Ali Azar'ın konuşmasının ardından serginin açılışı, Ali Azar ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından gerçekleştirildi. Posbıyık, "Eğitim Fakültesi öğretmen adayları ve okul öncesi öğretmenlerimizin atık malzemelerden Ereğli’nin tarihi vasfını koruyan eserlerini yeniden burada minia mimari usulüyle hazırlamaları beni son derece etkiledi. Hatta gördüğüm Halil Paşa Konağı veya müzesi ortaokuldu eskiden. Ortaokulu orada okumuştum. Ereğli’nin bütün tarihi yapılarını buraya taşımışlar. Son derece etkileyici." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar