Ereğli'de yaşayan Tatlaklılar yayla şenliğinde hasret giderdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Ankara Çamlıdere'ye bağlı Tatlak köylüleri yayla şenliğinde hasret giderdi. Köye ait yayla alanında sabah saatlerinde toplanan köylüler, uzun süredir görmedikleri büyüklerini ve sevdiklerini görmenin,...

Google Haberlere Abone ol
Ereğli'de yaşayan Tatlaklılar yayla şenliğinde hasret giderdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Ankara Çamlıdere'ye bağlı Tatlak köylüleri yayla şenliğinde hasret giderdi. Köye ait yayla alanında sabah saatlerinde toplanan köylüler, uzun süredir görmedikleri büyüklerini ve sevdiklerini görmenin, bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Her yıl düzenlenen ancak düzenli olarak katılım sağlayamayan köylülerin de bu yıl eşlik ettiği yayla şenliklerine, köy yardımlaşma ve dayanışma derneğinin toplantısı ile başlandı. Yıllık aidatlarının toplanmasının ardından köylüler yayla eteklerinde piknik yaptı. Öğle yemeğinin dernek tarafından dağıtılmasıyla koyulan sohbet çay sohbeti ile devam etti.

Köy sakinlerinden olan ve Ereğli'de ikamet eden Emin Sözen, her yıl geldikleri yayla şenliklerinde hem temiz hava aldıklarını, hem hasret giderdiklerini hem de köyleri ve köyde ki yakınları dostlarıyla ilgili bilgi aldıklarını söyledi.

Sözen konuşmasında "Her yıl düzenlenen yayla şenliklerine büyük bir heyecanla geliyoruz. Burada amaç köyümüz ve köylümüzle ilgili haberleri bilgi edinmek hem de hasret gidermek. Bugün burada uzun süredir görmediklerimizle görüştük. Yaylanın temiz havasını teneffüs ettik. Torunumla birlikte yaylanın serin sularında eğlendik" dedi.

CİHAN

Yorumlar