Ereğli'de sel büyük zarara yol açtı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan sağanak yağmur, Kızılca köyüne de zara verdi. İşyerleri ve evleri su basarken vatandaşlar, su altında kalan köprüden geçemedi. İtfaiye ekipleri, yolların su altında olması sebebiyle çalışmalarında...

Google Haberlere Abone ol
Ereğli'de sel büyük zarara yol açtı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan sağanak yağmur, Kızılca köyüne de zara verdi. İşyerleri ve evleri su basarken vatandaşlar, su altında kalan köprüden geçemedi. İtfaiye ekipleri, yolların su altında olması sebebiyle çalışmalarında zodyak bot kullandı.

Ereğli'de dün gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı şiddetini arttıran yağmur sebebiyle Kızılca'da da büyük hasar oluştu. Köy ve bağlantı köylerinin geçiş noktası olan köprü su altında kalınca vatandaşlar karşıya geçemedi. Emrah Yılmaz isimli kişinin işyeri su altında kalırke, suların çekilmesinin ardından çamur, tenekelerle boşaltılmaya çalışıldı. Yılmaz, "Zararım büyük. Etlerim gitti. Mağduruz." dedi.

Su basan bir evde mahsur kalanlar olduğu bilgisini alan itfaiye ekipleri, verilen adrese gitti. Suların getirdiği ağaçlar temizlendikten sonra ekipler olay yerinden ayrıldı. Kızılca köyünde sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

Diğer yandan Yaraşlı Yörük mevkisinde sel sularının kapattığı yollardan arabalar geçemeyince Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri botla çalışma başlattı. Dere yataklarını kontrol eden itfaiye balıkadamlar, daha sonra Yaraşlı Yörük ve diğer mahalleleri birbirine bağlayan yolları botla geçti. CİHAN

Yorumlar