Ereğli'de seçim kurulu itirazları reddetti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde İlçe Seçim Kurulu, seçimlerle ilgili yapılan tüm itirazları reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Ereğli'de seçim kurulu itirazları reddetti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde İlçe Seçim Kurulu, seçimlerle ilgili yapılan tüm itirazları reddetti. Kurulun 7 üyesinden 4'ünün itirazların reddedilmesi, 3'ünün ise kabul edilmesi yönünde oy kullandığı öğrenildi. CHP, bu sefer İl Seçim Kurulu'na itiraz edecek.

Ereğli’de 30 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye başkan adayı Halil Posbıyık, AK Parti Belediye başkan adayı Hüseyin Uysal’ın karşısında 30 bin 159’a karşılık 29 bin 737 oy alarak 422 oy farkı ile seçimi kaybetmişti. Bu sonuca itiraz eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin itirazı seçim komisyonu tarafından değerlendirildi. Seçim kurulu üyeleri, 14.00'te başladıkları toplantıyı saat 17.00'de tamamlayarak, kararını açıkladı. 7 kişiden oluşan seçim komisyonunun 4 üyesi reddetti, 3'ü ise kabul yönünde görüş belirttiği haberini partililere veren Avukat Tayyar Kartal oldu. Kartal açıklamasında “Komisyon ret kararı verdi. Şimdi ise cuma saat 17.00'ye kadar İl Seçim Kurulu'na itiraz edeceğiz.” dedi.

Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ise seçimlerin üzerinde şaibe olduğunu ve bu şaibe ile Ereğli’nin 5 yıl boyunca yönetilemeyeceğini iddia etti. Kartal, “Biz bu şaibenin altından kalkılabilmesi için sandıkların yeniden sayılmasını talep ettik. Çünkü 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir seçimde olmadığı kadar Türkiye’nin her yerinde çok ciddi itirazlar var. Ciddi itirazlar soncunda da bazı yerlerde adaylar değişti. Hatta şunu da söyleyebilirim. Adalet ve Kalkınma Partisi eğer bu seçimde şaibe yoktur diyorsa gelseydi burada ‘Evet biz de oyların yeniden sayılmasını istiyoruz’ diyebilir ve sayım olduktan sonra da yine de kazansalardı ilk önce ben gidip tebrik ederdim.” şeklinde konuştu.

AK Parti seçim komisyonu üyesi Avukat Ahmet Köse, Seçim Kurulu tarafından itirazın reddedildiğini ve AK Parti’nin Ereğli’de belediye başkanlığı seçimlerinin kazandığının tasdik edildiğini savundu. Köse, “Ereğli halkı tercihini AK Parti'den yana kullanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçime yapmış olduğu itiraz İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmiştir. Somut hiçbir şey olmamasına rağmen klasik Cumhuriyet Halk Partisi itirazlarını burada gördük. Bu Ereğli Belediye Başkanlığı seçim sonuçları ilçemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan AK Parti’nin Ormanlı, Kandilli ve Gülüç belediyeleri ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Genel Meclis üyeliği ve Belediye Meclis üyeliği itirazlarının da reddedildiği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar