Ereğli'de Kutlu Doğum Evi'nin açılışı gerçekleştirildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Müftülük tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda 'Kutlu Doğum Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Ereğli'de Kutlu Doğum Evi'nin açılışı gerçekleştirildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Müftülük tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda 'Kutlu Doğum Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Müftü Recai Albayrak, "Madem ki biz en büyük insanı peygamber olarak görüyoruz, inanıyoruz, Yüce Allah’ımız O'nu o şekilde takdim ediyor, o zaman o Peygamber (sas)'in hayatına bakmamız lazım." dedi.

Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğuma Haftası etkinliklerine devam ediliyor. Etkinlikler çerçevesinde Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda 'Kutlu Doğum Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış için pastanın kesimini yapan Müftü Recai Albayrak konuşmasının başında "Bu bildiğimiz doğum yılı pastası değil. Yanlış anlaşılmaları burada izale etmek istiyorum. Özellikle basınımızın bu noktada hassas olmasını temenni ediyorum. Bu sadece ikramımızın farklı bir boyutudur. Biz bu niyetle Peygamber haftasına bir ikramla başlıyoruz. Bu niyetle 'tatlı başlayalım' diyoruz. Allah, yiyeceğimiz bu pastayı kendisine hizmet etmeye yönelik enerjiye dönüştürsün inşallah." şeklinde konuştu.

"Hz. Peygamber'in ümmeti olmakla ne kadar iftihar etsek azdır. Ama bir taraftan da ümmeti olmanın, o şerefi taşımanın bir takım sorumlulukları olduğu noktasında düşündüğümüzde mesuliyetimizin çok büyük olduğunu da görmekteyiz." diyen Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, şunları söyledi: "Madem ki biz en büyük insanı Peygamber olarak görüyoruz, inanıyoruz, Yüce Allah’ımız O'nu o şekilde takdim ediyor, o zaman o Peygamber'in hayatına bakmamız lazım. Efendimiz’in günlük hayatından devlet idaresine kadar, toplumsal hayatın her bölümünde onun engin ve evrensel düşüncelerini ve hayata yansıyan o adımlarını görmemiz gerekiyor. O adımların bizim hayatımızda ne kadar olduğunu kendi içimizde sorgulamamız gerekiyor. Şüphesiz ki bu sorgulamayı güncelleştiren, bu sorgulamayı biraz daha yoğunlaştıran ve başkanlığımızın yıllar önce başlatmış olduğu Kutlu Doğum Haftaları da gerçekten bu noktada bize bir yol açıyor. Bugün burada müftülük olarak görevli arkadaşlarımla beraber, insanımıza Yüce Peygamber Efendimiz'i ve onun soluğunu hissettirme adına ve Yüce Peygamberimiz'i daha iyi anlamaya, onun o güzel yaşantısını hayatımıza aksettirmeyi düşünerek heyecanla, coşkuyla bu sembolik olan Kutlu Doğum Evi’ni usule getirdik. Bu bizim için bir semboldür. Ben huzurlarınızda bu hafta içerisinde yaptığımız ve yapacağımız bütün etkinliklerde gerek zihniyle, gerek fikriyle, engin düşünceleriyle ve mesaisiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Peygamber yıllara, aylara, haftalara sığmayacak kadar büyük bir insandır. Eğer biz yoğunlaşmış bir şeyler yapıyorsak sadece usuldendir. Ama biz biliyoruz ki yaşadığımız hayat boyunca her anımızda o Yüce Peygamberi yüreğimizin derinliklerinde hissetmemiz lazım. Onun sevgisini hep canlı tutmamız lazım, onun örnek yaşantısını hayatımıza aktarmamız lazım. Bu düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Kutlu Doğum Haftanız tekrar mübarek olsun."

Yapılan konuşmanın ardından Kutlu Doğum Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta sergilenen Hz.Muhammed'in sözlerinin yer aldığı tabloların yanında Erdemir emeklisi Halil Alabaş'ın yaptığı hac temalı maketler de ilgi çekti. CİHAN

Yorumlar