Ereğli'de Kur'an ve ezanı güzel okuma yarışması

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde imam hatip liseleri arası hafızlık, Kur'an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Ereğli'de Kur'an ve ezanı güzel okuma yarışması

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde imam hatip liseleri arası hafızlık, Kur'an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışması düzenlendi.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen yarışmanın Zonguldak İl Birinciliği Ereğli Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirildi. Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, okulların idarecileri ve öğrencilerin ailelerinin izlediği yarışmaya 15 öğrenci katıldı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ramazan Karaoğlu konuşmasında "Türkiye genelinde imam hatip liseleri arasında düzenlenen yarışmanın il seçmelerinde herkese bizi onurlandırdığı için teşekkür ediyorum. Bugün her ne kadar il birincilerini seçmek üzere toplansak da bu yarışmanın kaybedeni olmayacaktır." dedi.

Hafızlık yarışmasında birinci Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Yasin Ören, ikinci Kdz. Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Osman Muhammet Ali ve üçüncü de Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Berkan Günay oldu.

Kur’an-ı güzel okuma yarışmasında birinciliği Kdz. Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Anıl Acar, ikinciliği Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Emin Verimli, üçüncülüğü ise Zonguldak Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrullah Çiv elde etti.

Ezanı güzel okuma yarışmasında birinciliği Kdz. Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Altıay, ikinciliği Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Enes Ören, üçüncülüğü ise Zonguldak Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yüksel Gök kazandı.

Yarışmaya hafızlık için 3, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma için 6 ve ezanı güzel okuma için 6 olmak üzere 6 okuldan 15 öğrenci katıldı.

Kur’an-ı Güzel Okuma yarışmasının bölge finalinin 20 Nisan 2014’te Bilecik, Türkiye finalinin ise 4 Mayıs 2014 günü Bursa’da gerçekleştirileceği bildirildi. Hafızlık ve ezanı güzel okuma yarışmasının bölge finalinin 4 Mayıs 2014’ta Sakarya, Türkiye finalinin ise 1 Haziran 2014’te Van’da yapılacağı açıklandı. CİHAN

Yorumlar