Ereğli'de eylemin 3. gününde işçiler yılmadan bekliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Liman İşletme Müdürlüğü'nde çalışan işçiler eylemlerine 3. günde de devam ediyor. Polis dışarıdan eyleme müdahale olmaması için şehrin giriş ve çıkışlarında...

Google Haberlere Abone ol
Ereğli'de eylemin 3. gününde işçiler yılmadan bekliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Liman İşletme Müdürlüğü'nde çalışan işçiler eylemlerine 3. günde de devam ediyor. Polis dışarıdan eyleme müdahale olmaması için şehrin giriş ve çıkışlarında uygulama yapıyor

Ereğli'de geçtiğimiz pazartesi günü öğle saatlerinde Demir ve Çelik Fabrikaları Liman İşletme Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 120 işçi maaşlarının düzeltilme taleplerinin geri çevrilmesi ve seçim öncesinde kendilerine verilen kadro sözünün tutulmamasından dolayı eyleme başladı. Dün gündüz oturma eylemi akşam saatlerinde de yürüyüş yapan işçiler, Türk Metal Sendikası ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a sözlerini tutmadıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. İşçiler 'Ekmek kavgası' olarak adlandırdıkları eylemlerine bugünde Erdemir ana kapı önünde devam etti. İşçi ailelerinin de katıldığı eylemde Fırat ve Ferhat Ürkmez kardeşler, seçim öncesinde oy isteyen Hüseyin Uysal'a da bir kez daha seslenerek verdiği sözü tutmasını istedi.

Eylem yapan işçiler adına konuşan Bülent Çakır, amaçlarının ekmek kavgası olduğunu ve haklı davalarında istediklerini alıncaya kadar eylemlere devam edeceklerini ifade etti.

Diğer yandan Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri eylemle ilgili olarak önlem aldı. Eylemin başladığı günden bu yana tedbiri artıran polis eylem yapan işçilere dışarıdan yapılacak provokasyonlara karşı şehrin giriş ve çıkışlarında özellikle yabancı plakalar üzerinde uygulama yaptı.

CİHAN

Yorumlar