Ereğli’de 5 aydır maaş alamadıklarını söyleyen 6 işçi, çatıda eylem yaptı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yapımı devam eden Fen Lisesi inşaatında yaklaşık 5 aydır maaşını alamadığını iddia eden işçiler çatıya çıkıp eylem yaptı. Ereğli'de yapımına 2011 yılının Kasım ayında başlanan Fen Lisesi inşaatında...

Google Haberlere Abone ol
Ereğli’de 5 aydır maaş alamadıklarını söyleyen 6 işçi, çatıda eylem yaptı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yapımı devam eden Fen Lisesi inşaatında yaklaşık 5 aydır maaşını alamadığını iddia eden işçiler çatıya çıkıp eylem yaptı.

Ereğli'de yapımına 2011 yılının Kasım ayında başlanan Fen Lisesi inşaatında işçiler ikinci kez çatıya çıkıp eylem yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi inşaatında çalışan yaklaşık 70 kadar taşeron işçisine maaşları ödenmeyince, 6 işçi çatıya çıkıp eylem başlattı. Daha önce de 4 Nisan 2014 günü çatıya çıkarak eylem yapan işçiler alacaklarının ödenmesi için yetkililerden yardım istemişti. 4 Nisan’daki eylemi olay yerine gelen Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile Emniyet Müdürü Timur Özgen işçilerle görüşme yaparak alacaklarının ödenmesi için yardımcı olacakları söyleyerek sonlandırmıştı. 4 Nisan’dan bu yana gittikleri hiçbir yetkilinin kendilerine yardımcı olmadığını ve maaşlarının halen ödenmediğini söyleyen işçiler yeniden eyleme başladı.

İşçilerin çatıya çıkması nedeniyle itfaiye ekipleri Fen Lisesi inşaatının önüne hava yatağı açtı. Polis ekipleri inşaat alanında güvenlik önlemi alırken 112 sağlık görevlileri de hazır bekledi. İşçilerden Faruk Güneş, aylardır maaşlarını alamadıklarını ve seslerini de kimseye duyuramadıklarını anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seslerini duyarak kendilerine yardım etmesini isteyen Güneş, "Vali yardımcısına gittik, ‘bizim derdimizi anlatmamız için vali beye göndermeniz gerekiyor’ dedik. Bize dediği kelime şu "Duygu sömürüsü yapmayın, gidin atın kendinizi." Biz de atmaya geldik kendimizi. 5 ayda yaptığımız imalat, çalıştığımız ekip olarak kazandığımız 500 bin TL. Bundan önceki bayındırlık müteahhide fazla ödeme yapmış, şimdiki haklarımızı kesiyorlar. Geriye 200 bin TL bir alacak kalıyor. 'Yapmayın, etmeyin Allah rızası için’ dedik sesimizi duyan yok. Bir kere çatıya çıktık, iş almak için gittiğimiz müteahhitler sıkıntı yaşandığında çatıya çıkarız diye bize iş vermiyor. İtibarımızda gitti. Varsa başbakan, varsa bu ülkenin başı Allah rızası için, insanlık ve kişilik üzerine siyaset yapılmaz. 300 tane insanımız ölmüş orada ‘Biri onun yüzünden, biri bunun yüzünden’ diyor. Biz ölmedik daha. Gelin bari bize sahip çıkın." dedi.

Eylem sırasında inşaat alanına gelen AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, işçilerle görüşme yaptı. İşçilerle bir süre gazetecilerden uzak bir noktada görüşme yapıp kendilerinden bilgi alan Çakır daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Çakır daha sonra çatıda eylem yapan işçilerin yanına çıkarak kendilerini eylemi sonlandırmaları konusunda ikna etti.

İşçilerin aşağı inmesi ile eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

CİHAN

Yorumlar