Ereğli’de 23 Nisan coşkusu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinlik ve törenlerle kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Ereğli’de 23 Nisan coşkusu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinlik ve törenlerle kutlandı.

İlk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene bazı siyasi parti yetkilileri ve öğrencileri katılırken, anıta sadece Milli eğitim Müdürlüğü’nün çelengi kondu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi.

İkinci tören ise Gençlik ve Spor Bakanlığına ait spor salonunda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, “94 yıl önce Atatürk Ankara'da toplanan milletvekillerine, milli iradenin yalnız bir şahsın düşüncesinde değil, bütün bir millet fertlerinin arzularının, emellerinin birleşmesinden ibaret olduğunu söylemiş ve bunu ilan etmiştir. Demiştir ki 'Büyük Millet Meclis'i, Türk milletinin asırlar süren arayışlarının özü ve onun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı bir timsalidir. Özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de dayanak noktası milli egemenliktir.' demiş ve milli egemenliğe vurgu yapmıştır. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılması tarihi bir olaydır. Bu olay aynı zamanda bir milletin ayağa kalkarak, hürriyet bayrağını açma olayıdır. Çünkü Türk tarihinin dönüm noktasıdır. Henüz cumhuriyet kurulmuş olmamasına rağmen 23 Nisan 1920'de demokrasinin temellerinin kuruluyor olması bu güne ayrı bir derinlik katmıştır.” dedi.

Törende çeşitli okullardan öğrenciler marşlar çaldı, folklor gösterileri yaptı. Gösterilerin ardından ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kıdemli Deniz Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Temel, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Ali Azar, milli eğitim şube ve okul müdürleri, öğretmenler, siyasi parti ve dernek yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

Yorumlar