Ereğli Fatih Koleji Uluslararası Olimpiyatları'ndan 14 madalya ile döndü

'Infomatrix Dünya Finali' ve EBİKO Dünya Finali'nden 14 bronz madalya kazanan Zonguldak Ereğli Fatih Koleji dünya üçüncülüğünü elde etti.Ereğli Fatih Koleji Infomatrix proje olimpiyatında, 58 ülkeden başvuru yapan binlerce proje arasından,...

Google Haberlere Abone ol
Ereğli Fatih Koleji Uluslararası Olimpiyatları'ndan 14 madalya ile döndü

'Infomatrix Dünya Finali' ve EBİKO Dünya Finali'nden 14 bronz madalya kazanan Zonguldak Ereğli Fatih Koleji dünya üçüncülüğünü elde etti.

Ereğli Fatih Koleji Infomatrix proje olimpiyatında, 58 ülkeden başvuru yapan binlerce proje arasından, bulundukları kıtalarda (Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika) derece alan 180 proje, dünya finallerine katılmayı hak kazandı. Dünya finalinde 5 farklı kategoride yarışan bilgisayar olimpiyat finalistleri, projelerini 8-12 Mayıs tarihleri arasında Romanya-Bükreş'te sundu. Finallerde, Ereğli Fatih Koleji, farklı kategorilerde 9 bronz madalya ile dünya 3.'lüğü elde etti.

Ayrıca, Ereğli Fatih Koleji EBİKO 2014 proje olimpiyatında, 38 ülkeden başvuru yapan 4 bin 350 öğrenci arasından, 105 proje ile dünya finallerine katılmaya hak kazandı. EBİKO bilgisayar olimpiyat finalistleri, projelerini 11-12 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da sundu. Finallerde Kdz. Ereğli Fatih Koleji Web Portal Tasarımı ve Eğitimde Ar-Ge kategorilerinde 5 bronz madalya ile dünya 3.'lüğü elde etti.

Fatih Koleji İlköğretim Okulu ve proje öğretmenlerinden Osman Şeyban, "Öğrencilerimiz, üniversite öğrencileriyle birlikte yarıştılar, yarışmaya ilk gittiklerinde özellikle farklı ülkelerden gelen üniversitelilerin çalışmalarını görünce çok şaşırdılar ama iki gün içerisinde projelerini geliştirerek dünya üçüncülüğü almayı hak ettiler. Öğrencilerimi tebrik ediyorum. Ayrıca, bu olimpiyata gitmemizde bizlere her türlü desteğini veren okul idaremize teşekkür ederim." dedi.

Fatih Koleji öğretmenlerinden ve Proje Koordinatörü Zafer Türkmen ise konuşmasında, "Okulumuz 'Proje Okulu' adıyla yola çıktı ve bu başlığın altını her sene daha mükemmel projelerle dolduruyor. Romanya bir ülke finali değildir, bir kıta finali değildir, bu, olimpiyatların dünya finalidir. Bu dereceler, bir dünya finali dereceleridir, bunun altını özellikle çizmek istiyorum." diye konuştu.

Özel Fatih Ortaokulu Müdürü Sadi Yanık, projelerin hazırlanmasının kolay olmadığını söylediği konuşmasında, şunları ifade etti: "Bu projelere hazırlanmak kolay olmuyor, ben öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi devamlı gözlüyorum ve ne kadar çok çalıştıklarını iyi biliyorum. Hafta içi ders çıkışlarında, hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri, diğer öğrencilerin tatil yaptığı tüm tatiller proje hazırlığı yapan öğrencilerimizin fırsat gördüğü günler. Öğrencilerimiz ise tüm bu fırsatları öğretmenleriyle birlikte çok iyi değerlendirdiler. Hem öğrencilerimizi, hem de öğretmenlerimizi tebrik ediyorum."

Özel Fatih Fen Lisesi Müdürü Ahmet Arıkçı da alınan başarıdan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Arıkçı, şunları ifade etti: "Okulumuz, eğitimi en iyi şekilde yapmayı hedeflemiş ve bunu başarmıştır. Sizler ise bu başarıyı hem sınavlarda hem proje yarışmalarında, hem de olimpiyatlarda görmektesiniz. Bu başarılarla ilgili şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki başarılarımız her sene bir önceki seneyi aşarak devam etmektedir. Ben tekrar öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum."

CİHAN

Yorumlar