Ereğli Fatih Koleji TÜBİTAK proje yarışmasında üçüncü oldu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji, bu yıl 45'incisi düzenlenen TÜBİTAK Orta öğretim öğrencileri arası araştırma yarışmasında üçüncülük elde etti.

Google Haberlere Abone ol
Ereğli Fatih Koleji TÜBİTAK proje yarışmasında üçüncü oldu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji, bu yıl 45'incisi düzenlenen TÜBİTAK Orta öğretim öğrencileri arası araştırma yarışmasında üçüncülük elde etti. Kolej ayrıca, yarışmaya en çok proje gönderen ikinci okul, Proje koordinatörü Zafer Türkmen de 63 proje ile yarışmaya en çok proje gönderen Proje danışmanı ödülünü aldı.

TÜBİTAK tarafından bu yıl 45'incisi düzenlenen orta öğretim öğrencileri arası araştırma yarışmasında Ankara bölge finallerinde Fizik alanında ilçeyi temsil eden Ereğli Fatih Koleji, Akıllı Çevreci Çiftlik Projesi ile bölge üçüncüsü oldu. Bu yıl büyük bir artış ile 10 bin 900 projenin ön elemelere başvurduğu TÜBİTAK orta öğretim proje yarışmasında Bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji, psikoloji ve tarih olmak üzere 9 dalda düzenlenen yarışmaya 17 bin 486 öğrencinin hazırladığı toplam 10 bin 418 proje başvurusu yapıldı. 17-19 mart tarihleri arasında Ankara Gazi üniversitesi mimarlık ve mühendislik fakültesinde açılan sergide öğrenciler projelerini sergiledi. Yarışmanın ödül töreni ise 20 mart 2014 tarihinde Gazi Üniversitesi Mimar Kemalettin salonunda gerçekleşti. Yarışmada Samanyolu Koleji ve Polis Koleji birinciliği paylaştı.
CİHAN

Yorumlar