Ereğli Fatih Koleji ABD'den derece ile döndü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York eyaletinde yapılan 3.Genius Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatları'nda dereceye girdi. New York -Oswego State University tarafından 14-20...

Google Haberlere Abone ol
Ereğli Fatih Koleji ABD'den derece ile döndü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York eyaletinde yapılan 3.Genius Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatları'nda dereceye girdi.

New York -Oswego State University tarafından 14-20 Haziran tarihleri arasında düzenlenen yarışmada, genç öğrenciler geleceğin çevre sorunlarına çözüm bulmaya çalıştı. Yarışmaya dünyanın 55 ülkesinden yapılan başvurular sonucunda 310 proje finale kalarak Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) davet edildi.

Science , Design , Creative Writing ve Art Dalında öğrenciler 3 gün boyunca projelerini sergiledi. Öğrenciler Niagara , New york ve Washington Dc gezileri ile de stres attı. Newyork -Oswego şehrinde yapılan 4.Genius Proje Olimpiyatında Art-Short Movie dalında Ereğli Fatih koleji öğrencilerinden Enes Hotalak ve Çağrı Alim dünya 4.sü oldu.

Ereğli Fatih Koleji Proje Koordinatörü Zafer Türkmen "Öğrencilerimiz yoğun ve stresli yarışma sürecini başarı ile tamamlayarak, bu yıl girdikleri tüm yarışmalardan madalya ile dönmüşlerdir" diye ifade etti.

Ereğli Fatih Koleji Müdürü Sayın Ahmet Arıkçı "Bu yıl rekorlar yılı oldu. Öğrencilerimiz Ulusal ve Uluslararası yarışmalardan 43 madalya aldılar. Asya,Avrasya ,Avrupa ve Amerika yarışmalarından Altın ,Gümüş ve Bronz madalya ile döndüler. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz" dedi

CİHAN

Yorumlar