Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden yangın tatbikatı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın tatbikatı düzenlendi. Personel, hasta ve belediye çalışanlarından yaklaşık 270 kişinin katıldığı tatbikat başarıyla...

Google Haberlere Abone ol
Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden yangın tatbikatı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın tatbikatı düzenlendi. Personel, hasta ve belediye çalışanlarından yaklaşık 270 kişinin katıldığı tatbikat başarıyla sonuçlandı.

Ereğli Belediyesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin birlikte düzenlediği tatbikat, ilk olarak yangın sunumu ile başladı. Yangınlara nasıl müdahale edileceği ve yangında neler yapılması gerektiği konusunda personel ve hastalara bilgi verildi. Ardından yangın alarmı verilmesiyle hasta ve çalışanlar merkezi tahliye etti. İtfaiye araçlarının gelmesiyle birlikte ilk olarak itfaiye merdiveni ile binada mahsur kalan iki kişi tahliye edildi. Sedye ile yaralı indirilmesinin ardından binada mahsur kalan çalışanlar hava yastığına atlayarak kurtarıldı. Tatbikatın son bölümünde ise ufak çaplı yangınlara yangın tüpü ile nasıl müdahale edileceği konusunda uygulamalı eğitim verildi.

Tatbikat sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, tatbikatın oldukça başarılı geçtiğini söyledi. Ateş, konuşmasında, "Gördüğümüz kadarıyla şunu söyleyebilirim, Ağız ve Diş Hastanesi bu konuda gerçekten çok iyi personeli atlamada kurtarmada ve yangın söndürmede çok başarılı. İnşallah bir şey yaşanmaz ama bizler bu konuda mutluyuz. Bilgimizi paylaştık ve kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Ağız ve Diş Sağılığı Merkezi Başhekimi Yüksel Tuncer, ağız ve diş sağlığı merkezi çalışanlarının olası bir yangında neler yapacakları konusunu öğrenmeleri açısından güzel bir tatbikat olduğunu söylediği konuşmasında, "Ağız ve Diş Sağılığı Merkezi olarak bir ekip çalışması yaptık. Olası yangından korunmak için bir tatbikat düzenlendi. Sağ olsunlar itfaiye müdürümüz bu konuda tam destek verdi bize. Biz de başarılı bir şekilde olayı gerçekleştirdik. Çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ereğli Sağlık Sen Şube Başkanı Ali Kabaş ise konuşmasında, "Her sene yapmakta olduğumuz tatbikatların bir yenisini yaptık bu sene. Amacımız Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanlarını hasta ve hasta yakınlarının güvenli bir şekilde hizmet almalarını sağlamak. Bu uğurda bugün yapılan tatbikatta emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. İtfaiye müdürümüze de sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ederim." dedi. Yapılan konuşmaların ardından tatbikat sona erdi. CİHAN

Yorumlar