Erdoğan'ın talimatı ile yaptırılan dev cami

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yaptırılan ve Kırıkkale'nin simgesi haline gelen Nur Camii, açılışa hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın talimatı ile yaptırılan dev cami

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, yanında Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl emniyet Müdürü Hasan onar, Müftü Bekir Gerek, hayırsever iş adamları ve yetkililerle müşterek külliyesini gezdiği caminin içine serilen halıları inceledi.

Camide yaptığı araştırma sonrası izahat oluşturan Vali Kolat, "serilen yün halı yanmaz niteliği taşıyor. Son etaba gelen cami girişindeki Şah Kapısı kocaman oranda tamamlandı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve bizim de arasında bulunacağımız bir görüşmede açılış için tarih belirleyeceğiz. Nur Camii, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapıma başlandı. Geçen hafta yapılan Valiler Toplantısında camimizin son etaba geldiğini sayın cumhurbaşkanımıza arz edip, açılışı için ilimize çağırma ettim. Nur Camii, Kırıkkale için mükemmel bir şaheser oldu" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Kırıkkale'nin simgesi bulunan Nur Camii için katkı eden, hayır oluşturan ve kalp verici katkı severlere teşekkür etti.

Saygılı, "Bizim arkıt rahatlıkla övünebileceğimiz bir yapıt oldu. Çevre hazırlığını yaparken, bilhassa buradaki dokuya uymaya çalıştık. İlk kez Arnavut kaldırımları döşedik. Bir karar aldık ve bundan sonra mahalle camilerinde Selçuklu tipi cami yapılacak. Bunun ilk örneğini Yeşil Camii'de başlatacağız" dedi.

Müftü Bekir Gerek de maliyeti gelen tahsisat ve bağışlarla 34 milyon TL'yi geçen caminin son evresi konusunda bilgi verdi. Halıların 212 bin TL'ye mal olduğunu, bunun 160 bin TL'sinin ödendiğini kaydetti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar