Erdoğan'dan TÜSİAD'a: Ya sen git işine bak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da metro hattı temel atma töreninde yaptığı konuşmada TÜSİAD ve CHP'yi eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan TÜSİAD'a: Ya sen git işine bak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da metro hattı temel atma töreninde yaptığı konuşmada TÜSİAD ve CHP'yi eleştirdi. CHP'yi paralel yapı ile birlikte hareket etmekle eleştiren Erdoğan, internet ile ilgili düzenlemeye karşı çıkanlara da sert sözlerde yüklendi. Erdoğan, TÜSİAD'a seslenerek, "TÜSİAD'a bak ya. Ya sen git işine bak, sen git üretim yap. Sen Türkiye'de bu iktidar döneminde kazandığını hiç bir zaman kazanamadın." dedi.

Başbakan Erdoğan, 'Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey, Metro Hattı Temel Atma Töreni ve 201 Aded Erguvan Otobüsün Hizmete Alınma Töreni'nde partililere hitap etti.

Erdoğan, "Türkiye'nin milli bankası Halbank'ı, Milli İstihbarat Teşkilatı'nı hedef aldılar. Bir yıldan fazladır devam eden çözüm sürecini, sürecin getirdiği bahar havasını, milli birlik ve kardeşlik projemizi hedef aldılar. Bakın bir yıldan fazla süredir şehit geliyor mu? Gelmiyor, İşte şimdi bunu tahrik ediyorlar, bunlar şehitlerimiz üzerinden pirim yapmaya alıştılar.Şimdi de rüşvet iftirası atarak, yolsuzluk iftirası atarak her türlü yalana, iftiraya başvurarak yaptıkları internetteki düzenlemeyi bahane ederek huzur ve güven ortamına kast etmeye başladılar." diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği'ne (TÜSİAD) yönelik de sert ifadeler kullandı. TÜSİAD'ın kendilerine engellemek isteyen örgütlerin içinde bulunduğunu söyledi. Erdoğan, "TÜSİAD'a bak ya. Ya sen git işine bak, sen git üretim yap. Sen Türkiye'de bu iktidar döneminde kazandığını hiç bir zaman kazanamadın. Ha şöyle kazandınız. Bundan önce iktidarlardan istediğiniz gibi meşru ya da başka yollardan farklı şeyler istiyordunuz. Onlar sizlere bunları vermiş olabilir ama bunları bizden alamazsınız. Bakkal dükkanı nasıl kontrol ediliyorsa vergilerde, defterlerde sen de öyle kontrol edileceksin. Bundan önce gelip sizi kontrol etmiyor olabilirler. Ama şimdi kontrol edilecek." ifadesini kullandı.

'BİRLİKTE HAREKET EDİYORLAR'

CHP'nin paralel yapı ile birlikte hareket ettiğini savunan Erdoğan, CHP'daha önce karaladığı kesimler ile şimdi birlikte hareket ettiğini söyledi. Erdoğan, "Bu örgüt arkasına aldığı bazı uluslararası çevrelerin de desteğiyle Türkiye'deki marjinal örgütleri, sermayeyi, medyayı özellikle de CHP ve MHP'yi adeta parmağında oynatıyor. Bunların tek bir derdi var, AK Parti'yi yıpratmak, hükümeti yıpratmak. Ben şimdi buradan soruyorum, ey CHP senin bu paralel örgütle ne işin var. Bu örgüte savaş açan sen değil miydin? Bu paralel örgütü tehlike olarak gören sen değil miydin? Size ne oldu, niye bu kadar yakınlaştınız. Nasıl oldu da aynı yolun yolcusu oldunuz. Buradan da açık açık söylüyorum, eğer CHP bu örgütün tabanından, bu örgütün samimi mensuplarından oy alabileceğini zannediyorsa fena halde yanılıyor. Ben inanıyorum ki, burada bu örgütün tabanı demiyeceğim, onları tenzih ederim, böyle bir yapılanma içinde samimi, temiz insanlar bu yapılanlardan çok rahatsızlar." dedi.

'İNTERNET DÜZENLEMESİ'

Erdoğan, konuşmasında yapılan internet düzenlemesi ile ilgili çalışmaya da değindi. Çalışmanın çirkin görüntüler, hakaretler gibi konular nedeniyle yapıldığını belirten Erdoğan, çalışma ile bu yayınların anında engelleneceğini, ayrıca mahkeme sürecinin de devam edeceğini söyledi. Erdoğan, "Paralel yapının yönetimi bu düzenlemeye karşı çıkıyor. Sayın Baykal ile ilgili o çirkin görüntüleri de sergileyen bu yapıydı. Anayasa tartışmalarını yapıyorduk, Ulaştırma Bakanıma dedim ki bunu hemen anında durdurun. Talimatı verdim, hemen o yayın yarım saat içinde durduruldu. O kaset sebebiyle bugünkü genel müdür bu partinin başına geldi. Şimdi utanmadan sıkılmadan bunun karşısına dikiliyorlar. Yanındaki yardımcılarından biri için de bir kaset yayınlandı, onu da biz durdurduk. Bahçeli'nin yanındaki kişiler için de bunlar yayınlandı, onları da biz durdurduk. İşte bu paralel yapıydı bunları yayınlayan. Paralel yapının yönetimi bunları yaparken şimdi nasıl olur da bunları savunuyorsunuz anlamıyorum." şeklinde konuştu.

'KAPINIZA GELEN OLURSA'

Demokrasiden ayrılmayacaklarını belirten Erdoğan, "Şunu unutmayın, kapımıza gelen olursa, hiç bir partiye oy istemeyip sadece AK Parti'ye oy vermeyin talebinde bulunanlar olursa bu siyaset dışı aktörleri gidin partini kurun öyle gelin deyin." dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından metro hattının temelini canlı bağlantılar yapılan noktalarla birlikte attı. Törende aynı zamanda 201 adet Erguvan tipi otobüs de hizmete alındı. Erdoğan, otobüse binerek otobüslerde incelemelerde bulundu.
CİHAN

Yorumlar