Erdoğan'dan Sağlık Çalışanlarına Şiddete Sert Sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Bir doktora, bir hemşireye uzanan el, bir ihanet zincirinin halkasıdır' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Sağlık Çalışanlarına Şiddete Sert Sözler

Çanakkale'de konuşan Erdoğan, '''Bir doktora, bir hemşireye uzanan el, bir ihanet zincirinin halkasıdır' dedi.

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bu etkinliğin bu sene Çanakkale'de düzenlenmiş olmasını fazla aşırı anlamlı buluyorum. Çanakkale'de şüphesiz en iri fedakarlıkları gösterenlerin başında sıhhiyeciler gelmektedir. Türkiye Cumhuriyet'ini kahramanlıklar, acılar ve fedakarlıklar üzerine kurulmuştur.

'ÇANAKKALE İMANIN, İNANCIN TEZAHÜRÜDÜR'

Şehitlerin ölüler olmadığına onların canlı olduğuna inanıyoruz. Akif'in deyimiyle sıksan şüheda fışkıracak bu topraklar hiç şüphesiz onların bizlere emanetidir.
Çanakkale: İmanın, inancın, 1000 yıllık medeniyetin ete kemiğe büründüğü çelik bunun şeklinde bir iradenin ürünüdür.
Anadolu'dan, Ortadoğu'ya, Balkanlara kadar bütün Mehmetçikler birlikte şehadet şerbetini içmişlerdir.

'ÇANAKKALE HER YÖNÜYLE ÇOK FARKLI'

Çanakkale bir askeri muvaffakiyet değil, 200 sene tahkir edilmiş bir milletin küllerinden tekrardan doğduğu gündür. Onun için Çanakkale fazla aşırı farklı.

12 sene evvela Çanakkale'ye gelenlerin sayısı 250 bindi geçtiğimiz sene 3 milyondu.
Coğrafyamızda ne idüğü dikkat çekici olmayan bir örgüt güya İslam hesabına medeniyetimizi bulunmamaktadır ediyor, camileri bombalıyor. Yine Suriye'de eli kanlı bir diktatör 350 bin insanı öldürüyor. Dünyanın sesi çıkıyor mu? Hayır. Avrupa'nın sesi çıkıyor mu?

'ESED VE DEAŞ'I AYNI ZİHNİYET YÖNETİYOR'

diğer taraftan 3 yurttaşı için dünyayı ayağa kaldırıyorlar. Biz 5.5 milyar dolar harcadık. Bize verdikleri destek 250 milyon dolar. Biz bu nedenden iri bir milletiz.
Esed ve DEAŞ terör örgütü tıpkı üst aklın kullandığı maşadır. Kardeşlerimize sırt çevirmek bize yakışmaz. Her daim mazlumun yanındayız. Zalimin daima karşısında olacağız.

'HEKİMLİĞİN YERİ ÇOK AYRI'

Bize kimi çevreler 'Bize ne Suriye'den, Irak'tan, Somali'den' Onlara diyorum ki, Çanakkale'ye gelin. Buradaki mezar taşlarını okuyan birinin bu çeşit düşüncelere katılması olasıdır değil. Çanakkale gerçekte aramızdaki sınırların nasıl yapay olduğunun bir kanıtıdır.
Her uğraş kutsaldır. Ama hekimliğin ayrı bir noktayı vardır. Çünkü şifaya aracılık ediyor. Peygamberimizin kaybedildiği takdirde değeri anlaşılan şeyin sağlık olduğunu bildirmiştir.

SAVAŞ AY'IN PROGRAMINDAN ÖRNEK VERDİ

Sağlık sistemimizin 12 sene önceki durumunu biliyorsunuz. Hele hele Savaş Ay'ın bir programı vardı, o neydi Yarabbim. SGK umumi müdürü dikkat çekici o süre zaten biliyorsunuz. Sağlıkta köhne sistemi değiştirip yeni sistemi kurmak için fazla aşırı çalıştık.
Çok ciddi bir yerdeyiz. Eksikler bulunmamaktadır mu? Tabii ki var. Ama azmimiz onları da çözecek.

'NEREDEN NEREYE GELDİK'

Az evvela fotoğraf sergisine bakarken iki merkepe bağlanmış sedyeden ambulans uçaklara geldik. Köpeklerin çektiği kızaklarla gebe kadınlarımız belde merkezine getirilirdi. Bunlar 15 sene evvela yaşanan manzaralardı.

Hep birlikte fazla aşırı çalıştık, fazla aşırı savaş verdik. Eksikler bulunmamaktadır mu? Var. Tüm sorunları çözmek için çalılşıyoruz.

'BİR DOKTORA, BİR HEMŞİREYE UZANAN EL...'

Sağlık personelimize kullanılan şiddeti lanetliyorum. Fedakar hekimlerimizin bu sıkıntısını çözeceğiz. Bir doktora, bir hemşireye uzanan elin bir ihanet halkası olduğunu unutmamak gerekir.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için adımlar atıldı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar