Erdoğan'dan konsoloslara: Siz kimsiniz ya?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Can Dündar'ın yargılandığı casusluk davasına destek olan batılı konsoloslara sert çıkarak, "Siz kimsiniz ya?" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan konsoloslara: Siz kimsiniz ya?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Adliyesi'nde dün görülen 'MİT TIR'ları ve casusluk davası'nın sanıklarına destek veren İngiliz, Fransız ve Hollanda konsoloslarına sert çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konsoloslar mahkemeye geliyor Siz kimsiniz ya, ne işiniz var orada" dedi. 

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davasının dünkü duruşmasına başta Fransa, İngiltere ve Hollanda olmak üzere batılı birçok ülkenin İstanbul Başkonsolosu da dışarıdan destek vermişti. 

Başkonsolosların sanık Can Dündar ile selfie çekerek Twitter üzerinden destek mesajları vermesi tepkiyle karşılanmıştı. Sosyal medyada günün konusu olan konsolosların desteğine, birçok kullanıcı sert tepki göstermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Dün malum bir gazetecinin mahkemesi vardı. Bu yargılamaya katılanların durumu çok önemli. İstanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya, sizin ne işiniz var orada? Yani diplomasinin de bir edebi var, adabı var. Burası senin ülken değil, Türkiye. Sen konsolosluk binası veya konsolosluk sınırları içerisinde hareket edebilirsin, diğerleri izne tabidir. Bunlar kalkıp bu ülkenin içerisinde bir gövde gösterisini yapabilecek kadar haddi tecavüz edebiliyorlar. Oynanan oyunun tarzını göstermesi bakımından bu çok önemli. Demokrasi, insan hakları, özgürlük, seçim laflarını dillerinden düşürmeyenlerin, halkın desteğini alarak iş başına gelenlerle darbeciler karşı karşıya geldiğinde tercihlerinin hangisinden yana olduğunu hep birlikte takip ediyoruz, görüyoruz.

 

Yorumlar