Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'müfteri' suçlaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Ne olacak, başındaki müfteri.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'müfteri' suçlaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Ne olacak, başındaki müfteri...Sen bir avukata vekalet ver. Ben de bununla ilgili avukatıma vekaletimi vereyim. Gitsinler İsviçre’ye o hesaplardan paraları çıkarsınlar. Sen züğürtsün ya, o paraları sana vereceğim.” dedi.

Ataşehir'de partisinin düzenlediği mitingde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Erdoğan, “Gelirken şunu gördüm; ne kadar yolda pankartlarımız varsa hepsini ortadan kesmişler. Tabi kim diye araştırdım. Burada AK Parti'nin gelişini kim hazmedemiyor? Bunlarda dürüstlük yok, bunlarda yalan var, iftira var, takıyye var, riyakarlık var. Ne olacak, başındaki müfteri. Bu Kılıçdaroğlu denen adam bana bir iftirada bulunuyor. Ne diyor? Benim İsviçre bankalarında 13 tane hesabım varmış. Eğer dürüstsen, eğer senin vicdanın varsa, eğer karakterin dürüstse diyorum ki çıkar o hesapları. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İddia sahibi sensin, ispatla. Sen bir avukata vekalet ver. Ben de bununla ilgili avukatıma vekaletimi vereyim. Gitsinler İsviçre’ye o hesaplardan paraları çıkarsınlar. Sen züğürtsün ya o paraları sana vereceğim. Siirt’te söyledim bana cevap vermedi. O da öyle, Bahçeli de öyle. İkisi de aynı. İftira, montaj, dublaj bunların mesleği bu.” diye konuştu.

Diğer mitinglerinde olduğu gibi yine Pensilvanya söylemlerine devam eden Erdoğan, Suriye’yle ilgili ortaya çıkan ses kayıtlarına değinerek şöyle devam etti: “Bunların Pensilvanya'da bir ayağı var. Bunların senaryosu Pensilvanya'da yazılıyor. Geçenlerde yaşananı gördünüz değil mi? Biz Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) bir çalışma yapıyoruz. Ve bunun neticesinde Dışişleri Bakanlığımıza, Milli İstihbarat’a, Milli Güvenlik Kurulu’na, Genelkurmay Başkanlığı’na görev veriyoruz. Suriye’nin kuzeyinde 10 dönüm arazi üzerindeki Süleyman Şah saygı türbesinin tehdit altında olması sebebiyle onun korunması yönelik. Konuyla ilgili üst düzey milli güvenliğimizi ilgilendiren bir toplantı yapılıyor Dışişlerinde. Bu haşhaşiler, bu adiler, bu alçaklar orayı bile dinliyorlar. Dinlemekle kalmıyor, bir de bunu sosyal medya üzerinden açıklıyorlar. Bu ihaneti vataniye değil de nedir? Şu ana kadar ne Kılıçdaroğlu ne Bahçeli'nin ağzından bir laf çıkmadı, çıkmaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey göremezsiniz. Muhalefetin devlete, millete, vatana ihanet konusunda iktidarla birleşmeyen bir muhalefeti göremezsiniz. Ama maalesef bizdeki muhalefet bu.”
CİHAN

Yorumlar