Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Anneme hakaret edecek kadar adisin, seviyesizsin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin, seviyesizsin.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Anneme hakaret edecek kadar adisin, seviyesizsin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin, seviyesizsin. Terbiyesiz herif. Hem hakareti yapıyor, hakareti yaptıktan sonra da 'Aa unuttum ya o rahmetli olmuş' diyor. Şimdi bu ahlaksızlık değil de nedir? Sen bu ülkede bir başbakanın annesine, ölmüş annesine kalkıp bir hırsızlık isnadında nasıl bulunursun? Bu kadar adilik olur mu? Bu kadar pespayelik olur mu?" dedi.

Erdoğan, Malatya'da halka hitap etti. Muhalefet liderlerinin, çocuklarına iftira attığını belirten Erdoğan, "Bu Kılıçdaroğlu gibi bir adam, Bahçeli gibi bir adam boğazından haram geçmemiş yavrularımı iftira etme yarışı içerisine girdiler. Kimle? Pensilvanya ile birlikte. Montajladılar, verdiler. Bunlar bu kadar adi, bu kadar seviyesiz, bu kadar karakter yoksunu. Sustum, sustum, sustum. Artık dayanılmaz hale geldi. Çünkü her meydanda yaptıkları bu. Artık buna dayanılır bir şey kalmadı. Bu kadar adilik olamaz, bu kadar alçaklık olamaz." şeklinde konuştu.

Rahmetli annesine de hakaret edildiğini aktaran Erdoğan, "Benim rahmetli anneme hakaret edecek kadar adisin, seviyesizsin. Terbiyesiz herif. Hem hakareti yapıyor, hakareti yaptıktan sonra da 'Aa unuttum ya o rahmetli olmuş' diyor. Şimdi bu ahlaksızlık değil de nedir? Sen bu ülkede bir başbakanın annesine, ölmüş annesine kalkıp bir hırsızlık isnadında nasıl bulunursun? Bu kadar adilik olur mu? Bu kadar pespayelik olur mu?" diye konuştu.

Gazetelere tepki gösteren Erdoğan, "şöyle devam etti: "Ey Hürriyet Gazetesi, sen neyin yanındasın? Sen bizimle istediğin kadar uğraş, eğer sen bu ülkede yolsuzluk yapıyorsan, ben bunları takip ederim. Adalet Bakanıma da gereken talimatı veririm. 'İzle' derim. Çünkü senin ne yaptığın malumdur, bunu halkım bilir. Tabi ki takip edeceğiz. Ama ne yazık ki, düşünebiliyor musunuz? Güvenli hat denilen kriptolu telefonları bile bu zalimler dinlediler. Bir Başbakan'ın telefonunu dinleyemezsin. Bakanlarıyla yaptığı görüşmeyi dinleyemezsin. İşte bunlar dinliyor, burada adı geçen gazeteler ve o çok satan gazeteler de bunun servisini yapıyor. Kardeşlerim bunlar üçüncü havalimanını yapan müteahhitlere de saldırdılar. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapan müteahhidimize saldırdılar. Biz buraya devletin cebinden bir kuruş çıkmıyor, 46 milyar dolar harcayacaklar buraya. Düşünebiliyor musunuz? Bu harcamayı yapacak olan müteahhitleri çökertmek istediler. Hayır, tutmayacak, dün akşam kendilerinden brifing aldım. Hamdolsun, gayet güzel bir şekilde çalışıyorlar. Ama paralel yapı engellemek için gayret gösteriyor. Bunların, bu vatanı sevmek gibi bir dertleri yok. Bu milleti sevmek diye bir derdi yok."


CİHAN

Yorumlar