Erdoğan'dan 'böcek' tepkisi: Serbest kalanlara benim itirazım var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, böcek olayı davasında serbest kalan polislerle ilgili yargıya yüklendi. Erdoğan, “Ben şimdi buradan paralel ya da değil yargıya sesleniyorum, bütün belgeler ortadayken suç aletleri ortadayken, yapanlar ortadayken...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan 'böcek' tepkisi: Serbest kalanlara benim itirazım var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, böcek olayı davasında serbest kalan polislerle ilgili yargıya yüklendi. Erdoğan, “Ben şimdi buradan paralel ya da değil yargıya sesleniyorum, bütün belgeler ortadayken suç aletleri ortadayken, yapanlar ortadayken neymiş adli kontrolle serbest bırakıyormuş. Benim itirazım var. Bu ülkede siz Başbakan’ın dinlenmesini bu kadar rahat değerlendirebiliyorsanız, o zaman size soracağım sizin evinizin, yatak odanızın dinlenmesini, dinleyenlere karşı tavrınız ne olacak acaba? soruyorum.” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Sandık vurgusu yapan Erdoğan, “Bu ülkede iktidarın yolu sandıktan geçer. Bazı okuryazar olduğunu iddia edenler televizyonlarda yorum yapıyorlar. Demokraside her şey sandık değildir diyorlar. Kusura bakma demokrasilerde her şey sandıktır. Buradan geçer bu iş. Eğer siz sandığı kabul etmiyorsanız sizin demokrasiniz Sisi’nin demokrasisi olur. Onun arayışı içerisindeyseniz onu bilemem. Biz öyle bir arayış içinde değiliz. Yüzde 90’lka oylamaya katıldı millet oyunu verdi. Ve bütün belediyelerini seçti. 4 saat içinde netice aldık. Demokrasi Esed’in demokrasisi mi bunu mu isteyeceğiz. Bunu mu arıyoruz hayır. Biz şu anda bunun en iyi mücadelesini veren ülkeyiz. Molotoflara taşlara sopalara rağmen hamdolsun mücadelesini veren en iyi ülkeyiz. Biz dik durmasaydık, sağlam durmasaydık, milli iradeyi savunmasaydık Türkiye nerelerde olacak neleri konuşuyor olacaktı? Yaşananlardan ders almazsak, iyi analiz etmezsek tarihin tekerrür etmesi inanın mukadder hale gelir.” diye konuştu.

‘YAKLAŞIK 8 YIL SABRETTİK’

Çok sabrettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Yaklaşık 8 yıl sabrettik. Ama ne yazık ki bu sabır karşı tarafta anlaşılamadı. Ve karşı taraf bu sabrı Allah’ın bir lutfudur ki anlayamadığı gibi orada hesap terse düştü. Bunlar 17 Aralık’ta değil de daha sonra yapma yoluna gitseydiler belki olay daha farklı olabilirdi. Ama diyoruz ya hesapların üzerinde bir hesap kaderin üstünde bir kader vardır. 17 Aralık sonrasında öyle edepsiz şeyler yapıldı ki kamuoyu yeterince tartışamadı, konuşamadı. Yargıya gereken şikayetlerde bulunduk. Biz yine sabırlıyız çünkü belli şeylerin oluşması gerekiyor. Bu oluşmalardan sonra da belli adımlar kararlı bir şekilde atılacak. Unutulması ve affedilmesi mümkün olmayan iğrenç saldırılar yapıldı. Türkiye’de bir başbakanın ofisi dinlenecek. Ve ofisin dinlenmesiyle ilgili Başbakanlık teftiş Kurulu bütün belgeleri toplanacak ve ilgili mercilere aktaracak. Hale bakın hepsi dışarıda. Ben şimdi buradan paralel ya da değil yargıya sesleniyorum, bütün belgeler ortadayken suç aletleri ortadayken, yapanlar ortadayken neymiş adli kontrolle serbest bırakıyormuş. Benim itirazım var. Bu ülkede siz başbakanın dinlenmesini bu kadar rahat değerlendirebiliyorsanız, o zaman size soracağım sizin evinizin, yatak odanızın dinlenmesini, dinleyenlere karşı tavrınız ne olacak acaba? Soruyorum. Yargı mensupları için hiçbir şey geçerli değil ama onun dışında cumhurbaşkanı dinlenirse dinlenebilir, örgüt bu dinlemiş olabilir. Önüne malzeme gelecek, belge gelecek bilgi gelecek. Olabilir. Temenni ederim ki kısa zaman sonra sizler de aynı şekilde dinlenmezsiniz. Bu gidiş hayra alamet bir gidiş değil. Ben bundan sonra da itirazlarıma devam edeceğim. Yargıda yine aynı şekilde itirazlarımı yapacağım. Bu öyle kolay geçilecek bir iş değil. Başbakan’a taş atılır söylenen şu, ‘Siyasetçisin ağır eleştirilere katlanacaksın.’ Hakaret demiyorlar ağır eleştiri diyorlar. Bir kapıdan alıp öbüründen bırakıyorlar. Biz eski, Türkiye’den kurtulmak istiyoruz derdimiz bu.”

‘PENSİLVANYA, BU ZIR CAHİL GENEL MÜDÜRE TALİMAT VERMİŞ’

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, “CHP’nin genel müdürü bir kanala çıktı, CHP eski genel Başkanı Deniz Baykal’la ilgili görüntülere ilişkin şahsıma çok ağır iftiralar attı. Güya bir dizüstü bilgisayardan ben bu çirkin görüntüleri izlemişim. Hiçbir şekilde anlaşılmayan hışırtılar var. Siz bu görüntüleri ne zaman izlediniz diye soruyorlar cevap yok. Senin eline bu görüntüler nereden geçti diyorlar cevap yok. Pensilvanya örgütü bu zır cahil genel müdüre bir talimat vermiş, nasıl konuşacağını ne söyleyeceğini talimatla bildirmiş sonra da mikrofon uzatmış. Bu genel müdür de utanmadan, sıkılmadan, arlanmadan çıkıp bu aşağılık iftirayı atıyor. Bilgisayarla gizlice çekilmiş, hiçbir mana taşımayan bir görüntü bir de hışırtıdan başka bir şey olmayan bir ses kaydı verdiler git başbakana iftira at dediler. Ey genel müdür bak ben sana bir şey söyleyeyim. Bu biz Anayasa’yla ilgili parlamentoda müzakereleri yaptığımız bir dönemde olmuştur. Bu bilgisayarlara düştüğü zaman anında haberleşme bakanıma kaldırmasını söyledim. Yarım saat içerisinde kalktı. Pensilvanya emreder CHP genel müdürü yapar. Kendisi kasetle geldi ya oradan bir kuyruk acısı var. İnsanda zerre kadar edep olsa böyle bir iftirayı atmaz. Pensilvanya’nın da CHP genel müdürünün de nasıl bir halka sahip olduklarının delili bu iftiradır.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar