Erdoğan'dan 50 lira alan down sendromlu çocuk: Bu parayla evleneceğim

Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasının ardından ilk mitingini Samsun’da yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iftarda Samsunlularla bir araya geldi. İftar sonrası Başbakan Erdoğan'ın yanına gelen Down sendromlu Muharrem Akçay'ın,...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan 50 lira alan down sendromlu çocuk: Bu parayla evleneceğim

Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasının ardından ilk mitingini Samsun’da yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iftarda Samsunlularla bir araya geldi. İftar sonrası Başbakan Erdoğan'ın yanına gelen Down sendromlu Muharrem Akçay'ın, Erdoğan'dan aldığı harçlıkla evleneceğini söylemesi protokolü kahkahaya boğdu.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında ilk mitingini Samsun'da yaptı. Mitingin ardından Erdoğan, Tütün İskelesi önündeki Kurtuluş Yolu’nda düzenlenen halk iftarına katıldı. Gün boyu aralıklı yağan yağmurun iftar saatinde de devam etmesi üzerine Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmayı kısa kesmek zorunda kaldı. Vatandaşlardan cumhurbaşkanlığı seçiminde kapı kapı dolaşmalarını isteyen Erdoğan, kendisine sürekli el sallayan ve çok sevdiğini haykıran engelli bir genci yanına çağırdı. Mikrofonu down sendromlu 20 yaşındaki Muharem Akçay’a veren Başbakan Erdoğan, gençle bir süre sohbet etti. Konuşma sonrası kendisinden para isteyen genci kırmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kameralara sırtını dönerek cebinden çıkardığı 50 TL’yi Akçay’a verdi. Aldığı paranın mutluluğuyla kendinden geçen genç protokol masasında oturanların elini tek tek sıktı. Basın mensuplarının kaç lira aldın sorusuna “50” yanıtı veren Akçay'ın, parayı ne yapacağının sorulması üzerine “evleneceğim” demesi orada bulunanları kahkahaya boğdu. Başbakan Erdoğan’ı yakından görmek için protokol masasına yanaşan bazı vatandaşları korumaların azarlayarak ve hırpalayarak uzaklaştırması ise dikkatlerden kaçmadı.

Geceyi Samsun’da geçirecek olan Başbakan, Pazar günü bazı ziyaretlerde ve açılışlarda bulunduktan sonra Erzurum’a gidecek.

CİHAN

Yorumlar