Erdoğan'a Yumurtalı, Sopalı Saldırı İddiasına İlginç Savunma

Antalya'da 2013'te dönemin başbakanı Erdoğan'a saldırı düzenleyecekleri iddiasıyla yargılanan 21 kişiden Görkem Mafacan: 'Biz yumurtayla yemek yapan bir platformuz.'

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'a Yumurtalı, Sopalı Saldırı İddiasına İlginç Savunma

Antalya'da çağın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a taşlı, yumurtalı ve sopalı hücum yapacakları iddiasıyla tutuksuz yargılanan TGB üyesi 21 insandan Görkem Mafacan, 'Biz taşla mektep yapan, sopayla dizi yapan, yumurtayla da yemek oluşturan bir platformuz' dedi.

Erdoğan'ın 15 Aralık 2013 tarihindeki Antalya programında taşlı sopalı saldırıda bulunacakları iddiasıyla miting sahasına giderken gözaltına tahsil edilen TGB üyesi 26 insandan 21'i meselesinde Antalya 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. 'Kanuna marjinal toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara karşın kendiliğinden dağılmama' suçlaması yapılan tutuksuz yargılanan sanıklardan 17'si duruşmada hazır bulundu.

'TGB'LİLER HER YERDE GÖZALTINA ALINIYOR'

Olaylarda grubu provoke etmekle suçlanan çağın TGB İl Başkanı Alpaslan Güneş, miting sahasına gidip Recep Tayyip Erdoğan'a yumurta atmayı planlamakla suçlandıklarını belirterek, TGB'nin hiç bir süre böyle bir eylemi olmadığını söyledi. Erdoğan'ın konvoyunun önünü kesme, yumurta atma, hakaret etme bu şeklinde niyetleri olmadığını belirten Alpaslan Güneş, Erdoğan nereye giderse gitsin TGB'lilerin muhtelif gerekçeler gösterilerek gözaltına alındığını ileri sürdü.

'PARMAĞIMI KIRDILAR'

Sanıklardan Muhammet Muratcan Seyit Bedir Aslan, 'Ne vakitten bu güne anayasal hakkı kullanması suç oldu? Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasal duruşunu, politikalarını beğenmediğim için bu eyleme katıldım' dedi.

Eylem esnasında sokakta dövüldüklerini belirten Aslan, 'Bir arkadaşımızın parmağı iki yerinden kırıldı. Biz miting sahasına giderken polis bize geçecek yol bırakmadı. Polisten ötürü devinim edemedik. Bizi yolu kapatmış bu şeklinde göstermeye çalıştılar' diye konuştu.

Kadir Arıkan ise muhalif görüldükleri için engellendiklerini ve kendilerine şiddet uygulandığını söyledi. Koray Sarıçiçek de TBG'nin bir örgüt değil, üniversitelerdeki talebe kulüplerinin bileşenlerinden oluşan bir platform olduğunu söyledi. Sarıçiçek, kendisinin vakalar esnasında parmağının iki yerinden kırıldığını belirterek, 2.5 saat boyunca polis otosunda kırık parmağının acısıyla tutulduğunu savundu.

'GÜZERGAHTA BİLE DEĞİLDİK'

Kadir Arıkan ise muhalif görüldükleri için engellendiklerini ve şiddete maruz kaldıklarını söyledi. Ekin Akgün ise Recep Tayyip Erdoğan'a yumurta atma, taşlama biçiminde karar aldıklarına ait suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Üzerlerine atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmediklerini söyleyen Akgün, gözaltına alındıkları yolun da Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiği güzergahta dahi olmadığına dikkat çekti.

Emre Karavaizoğlu ise polisin kendilerine dağılma fırsatı dahi vermeden gözaltına aldığını, tramvayın geçtiği yolun kapanmasına da polis ablukasının sebep olduğunu ileri sürdü. Esin Çakır isimli sanık da kendilerinin hiç bir süre yumurtalı hücum planları olmadığını söyledi. Provokasyona gelmeyecek bilince sahip kişiler olduğunu izah eden Çakır, suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.

'TAŞLA OKUL, YUMURTAYLA YEMEK YAPARIZ'

TGB'nin İl Başkanı Fatih Bozlar ise 15 Aralık 2013 günü Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya gelişini protesto etmek için sokağa çıktıkları anda polis engeliyle karşılaştıklarını söyledi.

Hiçbir süre taşlı, yumurtalı hücum planı yapmadıklarını izah eden Bozlar, 'TGB'nin böyle bir eylemi bugüne kadar hiç olmamıştır. Yasaya marjinal bir fiil söz konusu değildir. Aksine bizim hukuki haklarımız polis müdahalesiyle engellenmiştir' dedi.

TGB üyelerinden Görkem Mafacan ise, 'Biz taşla mektep yapan, sopayla dizi yapan, yumurtayla da yemek oluşturan bir platformuz' dedi.

DAVA ERTELENDİ

Duruşma, okulda oldukları için duruşmaya gelemeyen öteki 4 öğrencinin ifadesinin alınması için 5 Mayıs tarihine ertelendi.

Adliye çıkışında izahat oluşturan TGB İl Başkanı Fatih Bozlar, 'Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto ettiğimiz için açılan davalardan ötürü adliye basamaklarını aşındırmak bizim için gurur verici' dedi. Basın izahatsı esnasında Türk bayrağı ve TGB flamaları dalgalandıran grup, slogan attıktan sonra dağıldı

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar