Erdoğan'a Hediye Kına Gönderen Şehit Babası Beraat Etti

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'devlet büyüğüne hakaretten' ikinci kez kamu davası açılan Şehit Aileleri Federasyonu eski Başkanı Mehmet Gençer, beraat etti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'a Hediye Kına Gönderen Şehit Babası Beraat Etti

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başbakanlığı devrinde kına gönderdiği için Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı yönünden 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'devlet büyüğüne hakaretten' ikinci kere halk davası açılan Şehit Aileleri Federasyonu eski Başkanı Mehmet Gençer, beraat etti.

İLK DAVADA 1 YIL HAPİS CEZASI

Şehit Aileleri Federasyonu eski Başkanı Mehmet Gençer hakkında, Diyarbakır'da zamanın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Kasım 2013 tarihinde Kürt sanatçı Şiwan Perver ile kucaklaşmasının arkasından yaptığı izahatda Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Kırıkkale 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde halk davası açılmıştı. Tutuksuz yargılanan Gençer, bu davada 'kamu görevlisine hakaret ettiği' suçlamasıyla 1 sene hapis cezasına çaptırıldı. Ancak Gençer'in cezası 5 sene süreyle ertelendi.

ERDOĞAN'IN EVİNE 1 KİLO KINA

Hapis cezasına çarptırılması ve 'çözüm süreci' ile ilgili yasanın TBMM'den geçmesinin arkasından yeni bir izahat daha oluşturan Mehmet Gençer, 14 Temmuz 2014 tarihinde benzeri Nebahat Gençer ile ortak Kırıkkale Postanesi'ne giderek, elindeki poşette olan ve hacdan getirdiğini söylediği 1 kilo kınayı Erdoğan'ın İstanbul'daki ev adresine gönderdi. Mehmet Gençer, gönderdiği kınanın 'hakaret kastı' içerdiği gerekçesiyle Kırıkkale Başsavcılığı yönünden Kırıkkale 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeni bir halk davası daha açıldı. 26 Aralık'taki ilk davada mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı bugüne erteledi. Bugün yapılan ve takribî yarım saat devam eden duruşma sonunda hakim Mehmet Gencer ile ilgili berat kararı verdi.



'BERAT KARARINI VEREN HAKİMİN, 'PARALELCİ' DİYE GÖREV YERİNİ DEĞİŞTİRİRLERSE ŞAŞIRMAYALIM'

Bu davanın yalnızca Mehmet Gencer'in yargılandığı bir dava olmadığını, bu davanın Türk milletinin yargılandığı bir dava olduğunu belirten Mehmet Gençer'in avukatı Yavuz Kuzucu, 'Davanın sonucunda müvekkilim Mehmet Gencer, beraat etti. Hala bir yerlerden komut almayan bağımsız, tarafsız hakimlerimizin olduğunu görmek bizler için huzur vericidir. Beraat kararını sağlayan hakim ile ilgili yakın da 'paralelci' denip, vazife noktayı değişir ise şaşırmayalım. Buradan her çeşitli baskıya karşın verilmesi gereken kararı sağlayan hakime teşekkür ediyorum. Bugün kü görülen dava gerçekte yalnızca müvekkilim Gencer'i ilgilendirmiyor. Gencer, tıpkı sürede bir şehit babası, bir şehit amcası bulunduğu için bu dava bütün Türk milletini ilgilendiren bir davadır. Mevcut iktidar PKK'ya vermiş bulunduğu tavizler bütün Türk milletini bulunduğu bu şeklinde bilhassa yakınlarını bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için şehit vermiş şehit yakınlarını çileden çıkarmıştır. Bunun neticesi şekilde da müvekkilim her platformda yüksek sesle bu yapılanları fazla fazla ağır bir biçimde eleştirmektedir. Ancak her seferinde müvekkilimin sesini kısmak için ile ilgili tahkikat açılıp davalar açılmaktadır.' diye konuştu.

'HEDİYE KINA GÖNDERMEK SUÇ MU? BEĞENMEDİYSE GERİ DÖNDERSEYDİ'

Şehit babası Mehmet Gençer Kırıkkale Adliyesi önünde yaptığı izahatda, '14 Temmuz 2014 tarihli kına gönderdiğimde okuduğum matbuat izahatsında Apo'ya hakaret etmiştim. Bu ifadelerimden ötürü Apo'nın itibarını düşünenler tarafıma 'Apo'nun hakkını savunmak için tazminat davası açarlar' diye bekliyordum. Açmadılar. Ancak Sayın Erdoğan'ın ev adresine fazla fazla iyi niyetlerle, İçten olarak, arka niyetsiz bir biçimde bayram hediyesi şekilde gönderdiğim kınadan ötürü dava açtılar. Tarafıma yapılan suçlamanın ne olduğunu da anlamış değilim. Bayram hediyesi şekilde kına göndermek suç değildir. Erdoğan kınayı beğenmediyse, arka gönderseydi. Göndermedi.' halinde konuştu.

'MHP'DEN ADAY ADAYI'

Ankara'daki şehit aileleri derneklerinden ve federasyondan bilhassa MHP'den namzet adayı olması ile ilgili ısrar ettiklerini belirten Gencer, 'Bu ısrarlar üstüne MHP'den Ankara ikinci bölgeden namzet adayı oldum.' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar