Erdoğan, Zana ile görüşmeyi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce de görüştüğü Leyla Zana'nın kendisiyle yeniden görüşme talebinde bulunması üzerine olumlu cevap verdi. Erdoğan'ın Zana ile görüşmesini Oral Çalışlar'ın önerdiği ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Zana ile görüşmeyi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Leyla Zana'nın görüşme talebi olduğu yönündeki haberleri doğrulayarak: "Kabul edip görüşebiliriz" dedi. İşadamı Mustafa Koç'un vefatıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, pazar günü düzenlenecek cenaze törenine de katılacağını söyledi.

Erdoğan bugün bir Sabah yazarının yazısıyla gündeme gelen "Leyla Zana'nın görüşme talebinde bulunduğu" iddiasının sorulması üzerine şunları söyledi: "Leyla Zana randevu istedi. Kanaatim bu görüşmenin gerçekleşmesi yönünde. Meclis'te bir görüşme yapabiliriz."

PKK, PYD ve IŞİD arasında bir fark olmadığı yönündeki görüşlerini tekrarlayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Başından beri söylediğimiz bir şey var Irak sınırımız kuzey koridorunda farklı bir yapılaşmaya müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Bölgede hassasiyetlerimiz devam ediyor sürekli olarak koalisyon güçlerine söylediğimiz PKK, PYD, DAİŞ bunların birebirinden farkı yok yarın bunların Biden ile görüşeceğiz. Bu sürecin içerisinde Fransa, İngiltere, Almanya, Katar, Arabistan ülkeleri var.

Bunlara şu ana kadar müsaade etmedik etmeyeceğiz. Kısmı şeyler olursa da bunlara yaptığımız operasyonlarla müsaade etmedik."

ORAL ÇALIŞLAR: BİZ ÖNERDİK

Gazeteci Oral Çalışlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın randevu talebine olumlu cevap vermesinin perde arkasını anlattı.

CNN TÜRK'te "Baştan Sona" programında Akif Beki'nin konuğu olan Çalışlar, Beştepe'de Erdoğan ile yaptıkları görüşmede Doğu ve Güneydoğu'daki durumla ilgili bir şeyle yapılması gerektiğini söylediğini ve "Leyla Zana ile görüşseniz olmaz mı?" dediğini aktardı. Oral Çalışlar, Erdoğan'ın da bu teklifi olumlu bulduğuna dair olumlu sinyaller verdiğini söyledi.

DEMİRTAŞ: PARTİMİZİ TEMSİL ETMİYOR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Leyla Zana'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 7-8 ay önce randevu talep ettiğini söyledi. Demirtaş "kişisel olarak çaba sarfetmek istiyor, partimizi temsilen alınmış bir randevu değil. Bizim açımızdan sorun olmaz" dedi.

Yorumlar